14 Mart’ta doğum yaptım ben de bu zamana kadar tecrübe edindiğime göre en en en gerekli şey başta gümüş kapak. İlk olarak hem göğüs ucum yumuşak kalıyor hem de gelen sütü tutuyor kıyafetlerime akmasını önlüyor. Ben yine de ne olur ne olmaz sütyene göğüs pedi de takıyorum. Silver nurse marka almıştım 925 ayar gayet işe yaradı hala kullanıyorum. Doğumdan 1-2 hafta önce belli aralıklarla da kullanmıştım. Depend çok fazla kullanmadım hastanede hasta bezi takıyorlar zaten o bayağı işimi görmüştü. Eve gelince kullandım depend bir paket, sonra normal pede döndüm. Anne yanı sallanabilen Childhome markasına ait park yatak almıştım çok çok memnunum iyi ki almışım dediklerimin arasında. Bunlar dışında müslin örtüler ve ağız silme mendilleri çok işe yarıyor mutlaka bulundurun. Bebeği omzunuza alırken kıyafetinizden tüy olmasın diye müslin örtü kullanabilirsiniz, kundak için kullanabilirsiniz, aydınlık bir ortamda gözüne ışık gelmesin diye pusetin üstüne atabilirsiniz, yazın üstünü örtmek için kullanabilirsiniz. Epey kullanışlı yani. Hastane çıkışı en az 3 tane alın ben doğumdan sonra da aldım çünkü bebeğim 3065 gr. doğdu 0-3 aylar büyük geliyor mecbur hastane çıkışı kullanıyorum. Yeni yeni 0-3 ay tulumları giydirebiliyorum o da yine katlayarak 😂 Bir de ben bebeğime ıslak mendil kullanmadım hiç, bebek temizleme pamuklarından aldım ılık su ile siliyorum altını kirlettiğinde. Mustela pişik kremi kullanıyorum henüz daha pişik gibi bir sorunla karşılaşmadık. Son olarak da REZENE VE ANASON ÇAYI. Hem süt açısından hem de anne için kabızlık sorununa çok iyi geliyor. Bir de halka sling yenidoğandan itibaren kullanılıyor kangurudan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum her açıdan. Damaklı ve doğal kauçuk olmak üzere 2 çeşit emzik almıştım. Bebeğim damaklı olanı hiç istemedi, Bibs kauçuk emzik kullanıyoruz. Emzirdikten sonra yatağına koyuyorum mırıldanırsa emziğini veriyorum bir süre emiyor uykusu bölünmüyor iyi ki almışım.
GEREKSİZ BULDUKLARIM: Lansinoh göğüs kremi, babynest. Hatta krem o kadar gereksiz ki 1-2 defa sırf para verdim diye sürdüm, dolu dolu duruyor öyle. Gümüş kapak varken krem ve avent kalkan gereksiz 👌🏻