Merhaba 🤗 öncelikle herkesin hayırlısıyla bebeklerini kucağına alması nasip olsun inşallah. Daha 24 haftalığız ama sabırsız bir anneyim tek tük eksikler kaldı. Öncelikle bebeğe hemen giydirmeleri için beyaz hastane çıkışı aldım 10 lu organik. Beyaz almamın nedeni bebek yıkanmadığı için takımları genelde kan vs olabiliyormuş rahat temizlenir diye düşündüm. Fotograf çekimi için tulum şapka eldiven takımı yaptırıcam zaten bir kaç tane 5 li takım almıştım. Göbek kordonunun zarar görmemesi için 1 tane göbek etrafına sarılan organik pamuk kuşağı var. Doğumda hemen süt gelmeyebiliyormuş elektrikli pompa verdi akrabamız ne olur ne olmaz götür yanında lazım olursa hastane almanı istiyo dedi. Philips aventin cam biberonunu aldım 0+ olanından. Damak yapısına ve akış hızı olarak memeye en uygun olanı diye araştırdım. Süt çok olduğunda göğsü tamamen boşaltmak süt salgılanması kolaylaştırıp memenin sıtma olmasını engelliyormuş. O yüzden süt torbası ve biberon bulunsun dedim süt ziyan olmasın diye 😅 999 ayar gümüş kapak, dephend, göğüs pedi, göğüs kremi aldım. Kremi doğumdan 2-3 hafta önce kullanmaya başlıcam yumuşatması için doğumdan sonra gümüş kapak üzerine ped koyucam süt akarsa çamaşırımı kirletmesin diye. Gümüş kapağın üzerine pedin konması önemliymiş yoksa ped göğüse yapışıp daha fazla acı veriyormuş. 4 tane eski çapraz kapanan zıbınlardan aldım göbeği düşene kadar kullanılıcak diye. Sonrası için 6 tane 62cm yarım kollu ve 6 tane kolsuz body aldım. Ufak olmasındansa büyük olsun sıkmasın dediler. Yaz bebeklerinde body çorap ve şapka kullandırıyomuş doktorlar başka birşey kullanmaya gerek olmuyormuş pişik olmasın diye. Pampersin aqua temizleme mendili en iyi olanıymış ondan aldım birde bebek bezini 1 paket pampers aldım. Her bez her bebeğe yaramıyormuş değiştirmek gerekirse ziyan olmasın dedim 😅 çok uzun yazdım sanırım. Pusetin içine bel destekli kılıfı aldım sevilbebe nin desteği gerçekten baya dolgun…