Merhaba. Ben bursa Doruk tıp yıldırım merkezinde. Bı doktor a düzenli olarak gidiyordum 11 Şubat’ta yaptırdım ayrıntılı ultrason da uterin arterde yüksek direnç izlendi yazıyordu fakat. Herşey bebekle uyumluydu doktor bana bunun üzerine hiç birşey söylemeden sadece takip edeceğiz dedi ama bana demediki 2 hafta sonra gel bebeğin gelişimi ne tekrar bakacağız yada 4 saatte bir tansiyon takibi yap tuzlu yeme. Elinde ayağında yüzünde şişme olursa baş ağrısı olursa dikkat et hemen acil e git diye uyarmadi ve tam 1 ay geçtikten sonra kontrole gittim ve bebek tam 1 buçuk hafta geriden geliyordu ve bana tekrar detaylı ultrason yaptırmam gerektiğini söyledi ve bende yaptırdım idrar testi istedi onuda yaptırdım kan da verdim. Tüm sonuçlar çıktı doktor a gösterdiğinde bana zaten çok fazla ödemin olmadığını söyledi tansiyonunu baktı ve yükselirse acile git dedi neyim olduğunu söylemedi bile bana yüksek ihtisas hastanesi de Kaan pakay adında bir riskli gebelik uzmanı olduğunu ondan randevu alıp gitmem gerektiğini söyledi. Elindeki kağıtlarda ama herşey yazıyordu bana idrarrimda protein kaybı olduğunu bile söylemedi halbuki zaten ilk yaptırdığım detaylı ultrason da bu gebelik zehirlenmesini geçireceğim belliymiş ve sık sık kontrol de olmam lazımmış tansiyon ilacı ve sürekli tansiyon takibi de yapmam gerekiyor Muş. Tuzlu yemek yememem. Dikkat etmem gerekiyormus ama bu doktor bunların hiç birini söylemedi ve o gün içime kuşku düştü. Yüksek ihtisas hastanesi ne gittim ve beni yatırdılar acil olarak o gün ve 2 gün sonra gebelik zehirlenmesi yüzünden 27. Haftada doğum yaptım sizce ne yapmalıyım. Ya bebeğimin ve benim hayatım bukadar ucuzmuydu ?