confundo Hanımlar merhaba, genetik testler için tıbbi genetik bölümünden randevu aldım. Gitmeden önce yapmamız gereken bir şey var mıdır? Sizin sonuçlarınız ne kadar sürede çıktı? Allah korusun bir sıkıntılı sonuç çıktığında nasıl bir yol izlediniz?
rmdfile confundo merhaba 3 düşük sonrası ben de yaptırdım testleri kan pıhtılaşması çıktı sonuçlar çıktığında ecoprin ilaç başladık tekrar hamile olduğumu öğrendiğimde kan sulandırıcı iğneyle devam ediyoruz. Ben özel hastanede yaptırdım 20 günde çıktı sonuçlarım. Üniversite hastanelerinde 45 günde çıkıyor diye biliyorum yaptıran arkadaşlarımdan.
[silindi] confundo Öncelikle çok geçmiş olsun Allah korktuğunuza uğratmasın. Öncesinde birşey yapmıyorsunuz doktor sizin soy ağacınızı çıkarıyor genlerden gelen kalıtsal hastalık ya da akraba evliliği var mı açısından. Sonra kan testi uyguluyorlar. Ben Karyotip analizi ve trombofili testlerini yaptırdım. Gebeydim ve bebeğime anomali teşhisi konmuştu bu yüzden fetüs canlı iken Fetal DNA (CVS) yaptırmıştım. Sonuçlar 10 gün ile 15 gün içerisinde sonuçlanmıştı. Eklemeyi unuttum benim fetal DNA sıkıntılı çıkmıştı bebeği alalım yoksa doğar doğmaz ölecek karnında taşımanın anlamı yok demişti doktorum ben onaylamadım zaten 1hafta sonra kalbi durmuştu. Diğer testlerim temiz çıkmıştı onun için tedavi uygulamadan tekrar gebe kalmama izin verdi doktorum.
Serraa123 confundo Öncelikle geçmiş olsun canım. Ben de 2 kayıptan sonra üniversite hastanesinde kromozom ve trombofili testi yaptırmıştım tam 2 ayda çıktı . Sadece kan veriyorsunuz ve genetik doktoru bazı sorular soruyor o kadar
Fv3 confundo merhaba ben de 2. Düşük sonrası genetik test yaptırdım ben 23 şubatta kürtaj oldum aynı gün kan verdim eşim de kan verdi ve bebekten de parça alındı. Dün aradım sonuçlar çıkmış canım haftaya almaya gideceğim
confundo rmdfile Allah sağlıkla tamamına erdirsin canım inşallah özeldeki testi ne zaman yaptırmıştın ücreti ne kadardı peki?
Nasip_kismet [silindi] canim benim ilk bebegimde anomali vardi yasamadi ikinciye gebeyim suan sukur saglikli gorunuyor .ama genetik teste gerek duymadilar ilk gebelik oyle olunca bendede hep bi korku var .sizin sonuclar ne cikti sorun varsa nasil bi yol izlediniz acaba tup bebek falanmi oneriliyor ki .
confundo [silindi] Çok geçmiş olsun canım bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben de iki senedir uğraşıyorum eşimden kaynaklı gebelik olmuyordu o ameliyat oldu şimdi aşılama planladık mayısta ama o zamana kadar sonuçlar çıkar mı diye merak ettim açıkçası ondan sormak istedim
[silindi] Nasip_kismet Canım benim 7 yaşında sağlıklı bir kızım var çok şükür. 2. böyle ciddi ağır anomali oldu anlamadık testleri yaptırdık işte ilk önce fetal DNA yapalım dedi doktorum tamam dedim down sendromu çıkmadı ama anomali vardı oda genden değil DNA hatalı bölünme sonucu olmuş yani bölünememiş dedi doktorum. Onlar çıkınca diğer testleri özelde yaptırdım beklemedim çok şükür temiz geldi hiçbir sorun yok sana piyango vurmuş öyle tutmuş dedi. Sonuçlar temiz gelince tüp bebek önermedi gerek yok dedi bizde düşünmedik. 1 yıl sonra kendiliğinden Allah’ın hikmeti hamile olduğumu öğrendim. Şimdi 16+1 haftadayım. Sadece rutin testlerimi yaptırdım. 2li temiz çıktı 4lü testin sonucunu bekliyorum. Seni o kadaaaar iyi anlıyorumki bundada bir şey çıkar mı diye sürekli düşünüyorsun. Bunda ultrasonda şüpheli bir durum yada taramada sorun oadigi için gen testlerine ihtiyaç duymadım canım. Sen sonra nasıl bir yol izledin sonuçların ne çıktı ?
rmdfile confundo inşaallah canım isteyen herkese de sana da nasip etsin en hayırlı zamanda inşaallah 🤲🏻 Ağustos 2020 de yaptırdık canım eşimle birlikte trombofili paneli kromozom analizi 1200 lira.
Nasip_kismet [silindi] diyafram herni vardi ilk bebgimde bu genetik deyil dgum anomalisi dediler bebek dgdu yasamadi öldu vs.. sonra dedim gebelik dusunuyrm ben nasil yol izlicem her doktora sordumdediler bu genetik deyil yaoilcak biisi ykk Tekrar gebe kaldim sukur 30 haftaligiz bi sorun yok gibi ama yinede heo bi korku bnimle . Hatta bir arkadasim ikinci bebekdede ayni hastalik gorundu bende demekki genetikde olabilirmis diye dusunuyorm .bu tip durumlarda kromozom testimi yaoiliyorki devlette yapiyomu vee her genn incelenebikiyormu sonucda milyonlarca gen varr
[silindi] Nasip_kismet MaşAllah 30. Haftadasınız korkmayın birşey olmaz Allah’ın izniyle. Aynen genetik olmayınca yapacak birşey yok diyorlar. Arkadaşınızda o hastalığın genetiği vardır ondan olmuştur yani iyice araştırmak lazım. Artık bitirmiş sayılırsınız korkmayın siz stres yapmayın gerçekten. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🤲🏻
Nasip_kismet [silindi] insallahh canimm bnimm Rabbim.kimseyi evladiyla sinamsinn szde sagkikla kavusun insallahh
confundo Fv3 Canım öncelikle geçmiş olsun. Tez zamanda sağlıklı bir şekilde evlat haberi alırsın inşallah🤲🏻 Erken çıkmış senin aslına bakarsan bir ayda. Hangi şehirde yaptırmıştın?
Fv3 confundo çok teşşekğr ederim inşallah 🙏Malatya eğitim araştırma hastanesinde yaptırdım ben doktor 6 haftaya kadar çıkar demişti aradım dün çıkmış hepsi