Doekiz benim karnım 12.haftamda çıkmaya başladı iç karnım darmış doktorum öyle söyledi. Tenimde hiç esnek değilmiş, çok gerginmiş bu yüzden ben 16.haftama geldiğimde çatlamaya başlamıştım. Farkettiğim gibi hemen zeytinyağı sürmeye başladım, ardından eczaneye danıştım kakao yağlı bir çatlak kremi önerdi alıp kullandım ama çatlaklar aldı başını gitti önünü alamadım. Baktım giderek artıyor aktardan araştırmalarım doğrultusunda hindistan cevizi yağı, kantaron yağı, tatlı badem yağı falan alıp kullanmaya başladım ama hayır yine hiçbir fayda görmedim. Çatlaklar bacaklarımın, baldırlarımın içini de dışınıda sardı. Karnımın neredeyse her yeri çatlaklarla dolu. Belime doğru da yayılmaya başladı. Doktoruma sordum bazıları genetik oluyor ne yaparsan yap çatlarsın zaten teninde gergindi senin dedi. Yani bazen ne yaparsan yap çatlaman oluyor, zaten uzmanlarda gebelikte kilo alımı ve çatlaklar kaçınılmazdır diyorlar. Problem etmemeye çalışıyorum, en olmadı doğumdan sonra kötü görünürse çatlak tedavisine giderim diyorum yapacak birşey yok maalesef 🤷🏻♀️🙂