Merhaba arkadaşlar çok şükür doğum tüyoları verme zamanı bana geldi😍 23 mart salı günü spinal anestezi ile sezaryen oldum bu konuda soru sormak isteyen varsa yardımcı olmak isterim. Öncelikle hep merak ettiğim soruları cevaplıyorum,
**sonda acıtıyor mu? Sondayı ameliyathanede takmalarını rica ettim ve uyuşturduktan sonra takıldıı
**spinal iğnesi acıtıyor mu? Hayır acıtmıyor tam olarak kambur durursanız hiiç hissedilmiyor ben vurdunuz mu diye sordum hatta🤷🏻♀️
**baş ağrısı çok oluyor mu? ** nescafe içerseniz olmuyorr
ilk kalkış: apartıldığı kadar baş dönmesi yapan bir şey değil yapmanız gereken tek şey olabildiğince odanın en uzak noktasına bakmak. Kesinlikle kafanızı yere eğmeyin biri giydirsin terliklerinizi. Kendinizi çok zorlamayın ben sadece 3 dk falan yürüyebildim ilk seferde sonra zorlamadım kendimi geri uzandım ama tüm gece yürüdüm. Kalkarken sadece bir kişinin yanımda durmasını istedim kimseye tutunmadım biri yardım edince daha zor oluyor çünkü kalkmak ama yanınızda dursunlar ki düşmeyin.
Şimdi asıl tavsiyelerime gelelim,
Hastane çantasına koyulması gereken en önemli şeyler
-bol bol kağıt bardak, pipet, kayısıya dair herhangi bir besin(kayısı suyu, hoşafı, püresi vs) nescafe ve bir kettle
-ben sütümün hemen gelmesi için iki gün önceden humana anne çayını içmeye başladım çünkü sezaryende süt hemen gelmeyebiliyormuş ben o çayı içtim her gün bir bardak hastaneye de götürdüm o çayı bebek gelir gelmez de emzirdim ve sütüm fazlasıyla vardı doktor bile şaşırdı🙈
-Hastane çantasına sezaryen olacaklar boşuna depend koymayın çünkü onu kullandırmıyorlar ilk gün hasta bezi kullanmak zorunda kalıyorsunuz ben eve geldikten sonra kullandım depend’i ve çookk memnun kaldım gerçek bir nimetmiş yaaa. İlk beş gün kanamam çoktu bir paket yetti bana şimdi normal gece ped’i kullanıyorum.
**-anne birası ** almayan pişman olur çok net söylüyorum her gün bir tane içiyorum e bebekte mavi olan promalttan aldım aşırı memnunum
meme yarası arkadaşlar çığlık atarak ağlayarak dişlerimi sıka sıka emzirdim iki gün boyunca. Aptallık ettim ne göğüs koruyucu krem aldım ne gümüş kapak ne de başka bir şey. O kadar pişmanım ki kesinlikle gümüş kapak alın ben sipariş ediyorum geç kalsam da iyileştirir en azından🥺
EN ÖNEMLİSİ LOHUSA DEPRESYONU MESELESİ. Kaynanam sayesinde ufak çaplı bir depresyona girdim. İki gün kaldı iki senelik enerji sömürdü. Eşime direkt ben iyi değilim lütfen anneni evine götür ben yapamıyorum dedim o da götürdü bana kendi annem yardımcı oldu.
Biraz karışık yazdım kusura bakmayın bebeğim uyandıkça bırakıyorum yazmayı😅😅