Cicilibicili Ddmbcglu çok fazla dernek var bununla ilgilenen ama maalesef her yer güvenilir olmayabiliyor. İyi araştırmak lazım. Benim kestirdiğim yer instagram adresleri de var gökyüzüöğretmenleri. Bana da bi öğretmen arkadaşım önermişti. Bizzat kesildiğinde falan videolar fotoğraflar geliyor.
Mom2525 E-K-D o eti aile etrafidnan da kimsenin yememesi gerekiyor yani annenizde yesenizde sayılmıyor bütün eti bagislamaniz lazim
E-K-D Mom2525 eşim ve ben değilde annem babam kardeşim akrabalarım falan da mı yiyemez? Tanıdık olmayanlara mı vermek gerekiyor ?
Mom2525 gmzcvk erkek olanı ayirmamak gerekirmiş gucu kuvveti yerinde olsun sağlam olsun kızını de ayrılirmis ki kız narin olsun diye
Sermec27 Cicilibicili Amin canım amin inşallah rabbim o anları bize de görmeyi nasip etsin inşallah 🤲 🥰
Busra34ybg nisafrkn benimde adağım var ve bildiğim kadarıyla adak eti eve girmez ihtiyacı olana dağıtılırmış bende öyle yapmayı düşünüyorum
Endo nisafrkn eğer ki adak niyetiyle doğunca kurban kesicem dediyseniz bu adak olur ve hespinin dağıtılması gerekir ama şükür düşüncesyle niyetiniz kesmekse siz de yiyebilirsiniz mesela ben tedavyle hamile kaldım eşim adak adadı doğunca kesicem dye o yüzden bu adak kurbanı olur yani niyetinize bağlı
2miniginannesi nisafrkn ben de ilk oğlumda kesmiştim erkek için 2 diyorlar ama bizim gücümüz 1 taneye yetiyordu 1 tane kestik 2.5 aylikti öyle 7. Günü falan da kesmedik eve akraba komşu çağırıp yemekli bir davet gibi olmuştu kuran falan okunmuştu mevlüt gibi ben zaten et yemiyorum ama eşim falan yemişti adak olmadığı sürece yenebilir yani şimdi bide kızım olacak onun içinde kesmeyi düşünüyoruz bakalım hayirlisi Allah kabul etsin şimdiden
132025 nisafrkn akika kurbanı adı dinen kesebilcek durumda olanların kesmesi gereken bi kurban bizde kestirmiştik normalde ihtiyaç sahiplerine dağıtmak gerekirmiş ama kayınvalidem hocaya sordu mevlidde dağıtabilir miyiz diye olur demiş o yüzden o zaman pilav üstü vermiştik
Asyakuzusu nisafrkn Akika deniyor ona dinimizde. Oğlumda 2 kestim. Kızımda inşallah 1 keseceğim. Zaten dinimizdede öyle erkeğe 2 kıza 1 kesilir. Namazı var. Onlarıda yapmanız gerek. Hem eşiniz hem siz evde kurban kesilmeden kılacaksınız. Zaten nasıl yapılacağı internette kuralları ile mevcut. Akikası kesilmeyen çocuklar 18 yaşında anne babadan düşüyor. O zaman kendilerinin kesmesi gerekiyor.
fethiyeli48-48 nisafrkn kuzum zaten dinen yeni doğan bebeğe akika kesilir . Erkeğe 2 kız bebeğe 1 imkan varsa tabi . Kendin yiyebilirsin tağıtada bilirsin adak olsa kendin titremezsin mesela . Allah şimdiden hayrınızı kabul etsin yavrunuza uzun ömür versin rabbim
Mom2525 E-K-D Adak kurbanlarının etinden kimler yararlanabilir?" Adak kurbanının etinden, adağı yapan kişinin yemesi caiz olmadığı gibi; bu kişinin annesi, babası, nine ve dedeleri, çocukları, torunları ile dinen zengin kabul edilen kimseler de yiyemez
Beyzan nisafrkn biz bağış yaptık akika adak değil yani çocuğumuz olsun diye adamıyoruz sağ salim doğduğu için Allah’a şükrediyoruz o amaçla kesiyoruz yememizde bir sakinca yok . Biz ilkini bağış seklinde Kızılay’a bağışladık. Sertifikasini verdiler ilerde oğlumuza vereceğiz. Şimdi ikinci gebeliğim Allah nasip ederse bu sefer yakınımızda ihtiyaci olan aileler var bir kaç tane onlara dağıtacağız yani keseceğiz.