Bett_blog dışarıya komple kulaklarınızı tıkayın 🙉 ağzı olan konuşuyor İşte kimiside normal doğurmayı büyük bir marifet olsun da övülsün diye abartarak anlatıyor. Bana neler neler dediler normal doğurmak istiyorum diye he dedim geçtim. Kendi korkumu yendim eğitimlere katıldım ne yapmam gerektiğini öğrendim stresimi 0 a indirdim doğurmak olarak değil,bebeğime kavuşmak olarak düşündüm. Çok kolay bir doğumum oldu yaptığım öğrendiğim herşey sayesinde ama benm bilinçsiz olarak yaptığım tek bir hata yüzünden iç yırtığım çok fazla oldu. 1,5 saatte doğurdum ama 2 saate yakın dikişim sürdü olmadı bir türlü yani ama bu benm hatamdı tamamen. Pişmanmısınız derseniz asla değilim iyi ki normali tercih ettim diyorum herşeye rağmen o anı yaşamak bambaşka birşey . Ve sonrasında hiç yatmadım o dikişe ve hemoroid sorunuma rağmen pijama bile ilk gün giydim sadece normal hayatıma hemen döndüm. Ne dikiş acısı gördüm ne dikiş ağrısı çokta çabuk geçti önemli olan düzgün bakım ve hijyen. Ve karındaki dikişle epizyomi kesisi asla bir olamaz vücudun en çabuk yenilenen ve esnek yeri vajinadır zaten. 🌺