Nurveziroglu Buna doktorun karar vermesi gerekli bence anketle olacak iş değil. Kimisi sezaryen tavsiye eder kimisi normal ama herkes kendi kolayına gideni söyler ve her kafadan farklı ses çıkar. Kimi sezaryeni kötülüyor kimisi normal doğumu ama çok yanlış buluyorum bu yorumları. Herkesin vücut yapısı bambaşka bu yüzden ürkütücü yorumlarınızı bence yapmayın ve anne adaylarını gereksiz korkutmayın
Havva_k Merve1507 ilk baştan beri normal doğum istiyordum ama dün doktorum sezaryen yapmak zorunda olduğunu söyledi ve kabul ettim. Bebeğimin sağlığı hepsinden önemli o yüzden normalmiş sezaryenmiş tercih olmasın hangisi anne için bebek için sağlıklı iyi olacaksa öyle olsun. Hayırlı doğumlar olsun inşallah 🤲🏻
Kubra30 Merve1507 Bugünkü kntrolmzde bı hfta önden gdyz dgm pozynndayms miniğim drum öyle ddi ama ilk dgm sezeryan dibu norml olablrmi ki 31+1 olduk
Dukuko Kubra30 SSVD olabilir, ama bazı kriterler var annenin yaşı, boyu, bebeğin kilosu, iki doğum arasında en az 18 ay olması gerekiyormuş, doktorunuzla konuşmadınız mı doğum şeklini…
Dukuko mayamca kesisiz doğum içinn 32 hafta sonrası gün aşırı, 36.hafta itibariyle her gün perine masajı öneririm. Sancılar için nefes çalışmaları var sufi nefesi, tam nefes gibi. Almadıysanız doğuma hazırlık eğitimi alabilirsiniz online veriyorlar. Ayrıca meryem ana otu da bir ritüel araştırın.
mayamca Dukuko Teşekkür ederim yorumunuz için. Perine masajına bu hafta başlayacağım. Hatta bunun için özel bir yağ da aldım. Meryem Ana otu da hazır bekliyor. Bir ebeden bu haftadan sonra yapılacakların listesini almıştım. Hazirlikliyim ama tek eksiğim doğuma hazırlık eğitimi. Onun kaydını da bu hafta yaptırmayı ve doğuma da yanıma çağırmayı düşünüyorum. Tabi sezaryenlik bir durum yoksa..
Flzensrbbk Merve1507 ben çoknormal olmasını isterdim ilk doğumum sezeryan bebeğim tersdi çift rahimden dolayı Şimdi 6 yıl sonra tekrar hamileyim eğer normal doğum şansım olursa normal istiyorumm
Tdm29 Merve1507 ben 32 haftalik gebeyim daha doktorum normal yada sezeryana aliriz demedi ama insallah normal dogum olur ben normal dogum olmasini istiyorum rabbim herkeze kolaylik versin tabi ilk basta bizim istememiz degil hayirli olan olsun
Merve1507 Nigarkaplan bebek şuan baş aşağı pozisyonda ve pelvis kemiklerine oturmaya başlamış kafası da doğum kanalımdan geçemeyecek kadar büyük değil ama benim tek korkum normal doğum sırasında brakial plexus kendim fizyoterapist olduğum için birçok bebek gördüm bu biraz beni etkiliyor
Nigarkaplan Merve1507 emin ol bu korkularını sadece doktorunla asabilirsin ve şöyle soylim annelerimizin zamanına bı gidersek hiç bişey yok ve şuana bı bakalım son derece herşey kolaylaştı bı sıkıntılı durumu gören doktor seni anında sezeryan alabiliyor yani içini ferah tut derim ben 🥰
Ey_ser Allah aşkına o pis yere dikiş diyenlere sesleniyorum hepimiz annemizin o pis dediği yerden çıktık sırf sezaryeni savunmak için saçma sapan kelimeler kullanmayın ya o pis dediğiniz yerin içinde bir canlı yetişiyor büyüyor ve doğuyor Allahın izniyle ve siz pis diyorsunuz ya pis olan düşünceniz!
Krn 10 ay önce sezeryan olmuş biri olarak yine hamileyim 4 aylık doğumdan korkmuyorum inanın hepsi geçiyor 🥰👶