Hndntrk Merhabalar hanımlar 34+6 da doktor kontrolümde doktor bir hafta gelişim geriliğinin olduğu büyük ihtimal minyon bebek olup en fazla 2600 doğacağını söyledi ondan önceki kontrollerimde hep haftasıyla uyumluydu bu kontrolde böyle çıkınca doktor öyle söyledi benimde kafama takıldı kilosu 2280 boyu 44 cm çıktı
sevginanc Hndntrk Doktor baya abartmış bence,kalan 5 haftada sadece 300 gr mı alacak?Haftada 200-250 gr alıyor bebekler bu haftalarda.Benim bebeğim de 34+2 haftalıkken 2300 gramdı,doktor kilosu iyi dedi.Geriden geliyor falan demedi.Bence sıkma canını 😊
Nrdmr Hndntrk 36. Haftada doktorum bebegin 3 hafta geri geldiğini söylemişti. Ondan önce de hep uyumluydu haftasına. Kilosuna 1800 gr demişti. Gelişim geriliği olabilir deyip ayrıntılı ultrason istedi. Ayrıntılı ultrasonda problem çıkmayınca minyon olucak korkma dedi ama ne mümkün. Doktorumu değiştirdim. Alan daraldığı için ölçüm yapamamış ver haftayı yanlış hesaplamış ilk doktorum. Şimdi tam 40 haftayiz bebek 3 kiloyu geçti. Annenin psikolojisini bozmanın alemi yok. Korkma canım. Ayrıca arkadaşlar da söylemiş gün geçtikçe daha çok kilo aliyo bebek. Bebeğin az kilo alması için plesantada sıkıntı olması gerek dedi şimdiki doktorum. Tek doktora bağlı kalmamak gerek bence.
Hndntrk sevginanc bende son haftalarda kilo alımı artacak diye düşünürken öyle söyledi bu haftalarda genetik yapı ön plana çıkıyor minyonsa kilo alımı azalıyor değilse artıyor dedi
Hndntrk SengulEkremzl uygulamaya göre 2400 2600 olması gerekiyor gösterince bende normal değil herhalde dedim 37 de diğer kontrolüm o zaman ne kadar çıkacak merak ediyorum sağlıklı olsunlar önemli değilde allah korusun erken doğum olursa gelişim geriliği solunum sıkıntısı falan yaratırsa diye tek korkum
Minikmucizemveben Doktorların ne dediğine bir süreden sonra çok takılmamak lazım bence onlar her zaman en kötü ihtimali en başta söylüyorlar tabi bizim tedirgin olacağımızı düşünmüyorlar ama hiçte onların dediği gibi olmuyor bence çok takılma canım
Hndntrk Minikmucizemveben bende gebelik şekeri de çıktı diyet yapıyorum 25. Haftamdan beri şimdiye kadar uyumlu gitti bu hafta böyle gelişim geriliği var 1 hafta diyince yeterli beslenmiyor muyum acaba üzüldüm çokta yapacak bişeyimde yok yemeyi abartınca şeker çıkıyor bu sefer inşallah sağlığı yerindedir tek endişem o zayıf bi bebek olması değil
Ayazsmom Benimde 34+6 da 2250 gr cikti kilosu bebegimin. Ustelik plesentada yaslanma baslamis bebegin beslenmesi yavaslamis. Buna ragmen ilk gebeliginden 200 gr daha az dogar dedi. İlk bebegim 3150 falan dogmustu. Benim de tek istegim 3 kg bari olsun. İnsallah olur bebecikler🙏🏻🙏🏻
Seftali @Hndntrk 34 de 46 cm 2565 gr çıktı bebişim ve normal olması gereken değerler arasında dedi öyle olsa benimki de minyona yakın olması gerekirdi yani
Hndntrk Seftali sadece 1 hafta geri kilosu dedi zaten çok kafaya takılacak bişey yok sadece minyon olur dedi ama insan kafaya takıyor işte 😊
SedaOzbier son ay kilo alması azalıyor evet, çünkü yeterince yeri dar ben 35-2 de gittim 2850 idi.. ha bu arada 1 hafta ilerde dedi
SedaOzbier Hndntrk aman sağlığı olsun da zayıf doğsun boşver takma kafana.. bi tanıdığımızın bebeği 4 kilo doğdu ama nefes alamıyor ciğerleri gelişmemiş diye.. allahtan sağlıklı olmasını isteyin, kilo alır nasılsa
Hndntrk SedaOzbier öyle tabi en önemlisi sağlıklı doğması kilosu az olursa öyle problemler yaşar mı diye benim kaygım ama kilolu bebekte de olabiliyomuş dediğinize göre allahım hayırlısıyla sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin tüm hamilelere
Seftali @Hndntrk bana ve eşime bakınca ve ailelere bakınca bizde minyon bebek genetik olarak ters gibi vallah canım 😊 bize sizin ki biraz boylu poslu olacak yüksek ihtimalle zaten küçük ufacık tefecik olması çok zor diyor doktorumuz 😄 seninki de benim bebişe yakın ölçülere sahip sanki 😉
Hndntrk Seftali bizim ailede de çok minyon olduğu söylenemez aslında nasip bakalım doktor teyzesini haksız çıkarır umarım 😊
Pamuksekerim Ben ilk gebeligimde doktorumun izne gitmesiyle başka doktora görünmüştüm 38. Haftada..o zamana kadar benim doktorum bebeğin gayet iyi kilolu olacak diyordu ama o gittigim doktor bebeğimin minyon tipli olacağını en fazla 3 kilo 100gr doğacağını söylemişti 😊 ay ben bi korkmuştum hamilelik kafası işte insan çok şey düşünüyor o anda :).. neyse o doktor valla çok ıyiymis 3kilo 50 gr doğdu kızım ve minyon tipli şuan 2 yaşına girdi yaşıtlarından küçük duruyor 😀 sağlıklı olsunlar da napalim her insan bir değil sonuçta