Merhaba güzeller güzeli anneler eveet sonunda bende doğurdum ve buraya doğum hikayemi yazmak banada nasip oldu 😊
öncelikle 37 haftamda çatı muanemde doktorum çatımın çok dar olduğunu ve normal doğum yapamayacağımı söylemesi ile birlikte sezeryan doğum serüvenim başladı. ilk bebeğim başıma gelecekleri bilmediğim için okadar çok korkmuştum ki bebeğimin doğacak olmasına bile sevinemedim yani düşünün 😀 neyse bugün sabah 9 da yatisim yapildi damar yolu acildi sondam takildi inanin hic abartildigi gibi birsey degil cok ufacik bir yanma hissettim o kadar daha sonra ameliyathaneye gectik saat 11.15 te bebim trombositim çok düşük olduğu için genel anestezi almak zorunda kaldım spinal bile olamadım. Ama şunu söyleyebilirim ki ne ara uyudum ne ara uyandım hiç birşey anlamadım sadece uyandigimda agrım vardı dikiş yerlerim de odama geçtiğim de ağrı kesici iğne vurdular ve yarim saat içinde agrım kesildi sadece gaz sancılarım gibi ufak ufak sancılarım kalmıştı oda 1 saate geçi. Kısa bir süre sonra kendime geldim ve işte ozaman bu hayattaki en büyük mucize ile tanıştım. eline yüzüne dokundum pamuk gibiydi hemen emzirdim çok şükür ki bebeğim memeyi de tuttu sütüm de geldi. 7 saat boyunca yattım o süre zarfında 3 kere emzirdim bebeğimi. Ve ilk kalkis ani gelip çatmıştı bundan da çok korkuyordum yine korktuğum gibi olmadı sonda mi çıkardılar hiç kanamam olmamıştı hafif hafif karnıma bastırıp canım hemşirem hiç ağrı sızı hissettirmeden kanımı boşalttı ve yavaş yavaş kalkıp yürumeme yardımcı oldu ilk kalkarken ben hiç zorlanmadım acı çekmedim aksine yürürken benim daha çok agrım oldu 😀 ama tabiki de dayanılmayacak derecede değil çok hafif ilk kalkışını saat 7.30 da yaptım o saatten bu saate kadar 3 kere daha yürüdum oturdum bebeğimi oturarak emzirdim sadece gazım kaldı onu da çıkardım mi tamamdır 😁 çok uzattım farkındayım kızlar hakkınızı helal edin ama şunu söylemeliyim ki sezeryan asla gözünüzde büyüteceginiz korkacaginiz bir doğum şekli değilmiş en azindan benim icin oyle oldu umarım herkesin doğumu benimki kadar güzel geçer allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏