İyi akşamlar anneler ve adaylar :) aranıızda genital bölgesinde varis oluşmuş olan varmı ? Yada olup hamilelikten sonra geçmiş olanlar ? Kısaca konuyla ilgili bilgisi olan varmı ? Cuma günü doktoruma danışacağım tabiki ama şuan merak içindeyim :( çünkü sanırım bende yeni yeni oluşuyor

Bende de sanki yeni başladı kontrolüme var daha bana da haber verirseniz sevinirim

Kaç haftalıksın ben 25 haftada çıkmaya başladı şimdi 33 deyiz sağ bacağım komple waris oldu kasıklarımda waris şiş şeklinde büyük we acayip Ağrı weriyor Doğumda gider inş dedi doktor ama bacaklar gitmiyor maalesef kaşıma sakın kaşındıkça çoğalıyor ben bilmedim kaşıdım yayıldı

CerenGdk bende de var canım hatta geçen hafta cuma günü kalp damara Muayne oldum kesinlikle normal doğum yapamazsın dedi seninde kalp damara gitmen lazım canım

Beyzaadogumdan sonra vajinal varis geçiyor ama ayağında da varsa agrısı geçiyo görüntüsü kalıyor benim sağ bacağımda da var kasıga kadar Dr varis çorabı yazdı kilotlu kesinlikle giyemiyorum kalbim duracak gibi oluyor sanki girilmediği taktirde de daha çok şişermiş doktor öyle söyledi

CerenGdk Kadın doğum uzmanları varisin kesi yerinde olmadığı sürece normal doğum yapabilirsin diyorlar kalp damar uzmanı da doğum esnasında damarlar çatlayıp kan durdurulamaz diyorlar benimde azdı hamilelik haftası artdıkça daha çok şişiyor bilgin olsun en iyisi kalp damardan randevu al muayene ol

Ben oğluma hamileyken genital varis çıktı doğumdan sonra tamamen gitmedi ama bacakta nasil dumduz oluyo oyle oldu normalde şiş ve balon balondu simdiki hamileliğimde de genitaldeki ilkine göre daha cok sisti ve cogaldi ustelik bacagimda da cıktı ağrısı cok oluyor yatakta sağa sola dönerken hele genitaldeki cok agri yapiyor çorap giymem gerekiyormus az giydim bıraktım dayanamadım son 2 haftam idare ediyorum bende insallah dogumdan sonra kurtuluruz tamamen normal doğum için sormadim varis sorun oluyormu ama oyle postlar cok gördüm bide ilki sezeryan zaten benim

Fatmaada2015 benimde 25.Haftamda başladı sanırım çıkmaya şuan 28 im :( benim genitalde inşallah sıkıntılı değildir

Mom09 evet ağrısı çok oluyor özellikle sabahları uyanınca falan bakalım normal düşünüyordum inşallah etkilemez :(

CerenGdk evet ilk kalkınca hele ağrısı daha fena insallah Allah yardimcimiz olsun

Merhaba kızlar benim varislerim bekarken de vardı 2 bacağımda komple doktorum külotlu varis çorabı yazdı fakat çok sıkı olduğu icin korkuyorum giymeye sıkılığı beni rahatsız etmiyor sadece bebeğime zararı olur diye korkuyorum sizce giysem mi bişey olur mu ?

Gokceninannesi1 hamilelikte önermiyorlar çorap kan akışını yavaşlattığı için ama tabi bunlar hep doktor bilgisinde uygulanması gereken durumlar bence siz yinede doktorunuzu danışın ☺️🤗

Meyuemsel Aynen canım benim de hem sağ bacağımda hemde vajinada var ama vajinada olduğu için sezaryen olursun dedi bacakla alakası yok

CerenGdk benimde genitalde kasıklarda ama geçmiyor Doğumdan sonra ameliyat ile alacaklar warisleri