Metoli Evlendikten 2 sene sonra ara kanamayla gittiğimde öğrenmiştim. Ama semptomlarım tam olmadığı için doktorum tam anlamıyla pco diyemedi bana. Evet dedi ama multikistik dedi pco’yu destekleyen hormon testlerimdi. Fakat semptomları göstermiyordum hepsini. Tüylenme gibi, kilo gibi vs. En büyük avantajım zayıflığım oldu. Çok zayıf biriydim. Pco kiloyla doğru orantılı şekilde şiddetlenio azalıyor. Doktorum o konuda şanslısın demişti. Açıkcası pco olmak da pek umrumda değildi 🙈 Tek düşündüğüm tabi mi regl düzebim bozulmasındı. Sonucta bu benim için doğal döngü ve yokluğunun sıkıntıları büyük. Ben zaten asla 28 de bir refl olan biri de değildim hep uzun döngüm olurdu. 34-35 i geçmediği sürece doktorum kabul edilebilir demişti. Böyle devam ettim ilaç kullanmadım. Sonra şeker tüketimime dikkat etmeye başladım ama sıfırlamadım sonuçta seviyordum tatlıyı. 5. Senemize girerken çocuk sahibş olmak istedik. Eşim daha hevesliydi. Benim pco durumumu biliyordu ben ama olamama ihtimalini de hep anlattım hatta uzun yıllar olmayadabilir bunu bil dedim. Öyle filmlerdeki gibi denedik oldu yok dedim. Benim için olup olmamasının önemi yoktu açıkcası. Olursa tabiki sevecektim ama çok rahattım olmazsa da nasiptir dedim. Hep kafam rahattı hrp Allah’a bıraktım. Yani sadece Allah’a lafta bırakmadım. Elimden tıbbi bir tedavi varsa denerim olursa olur olmazsa olmaz dedim. Gerçekten de buna inandım. 1 seneye yakın doğum kontrol hapı kullandım. Yumurtalığım dinlensin diye. Hep de eşime çevreme söyledim benim için çocuk hayatın olmazsa olmazı değil, olursa canım ciğerm olur ama olmazsa da benim için amaç çocuk, evliliğin amacı cocuk, yaşama sebebim cocu kgibi bir algı yok ben böyle biri değilim dedim. Herkes de şahittir buna. Keza hala öyle düşünürüm. Sonra ilacı bıraktım doktorum yumurta takibi yaptı yumurtalama dönemi için. Bize günler verdi, denedik ve oldu çok şükür. Hatta benim için hızlı oldu 😂 Şimdi 36. Haftanın içinde tosbiğim maşallah🐣🌸 🧿 Yani hiçbir şey imkansız değil. Bazen “gerçek” anlamda tevekkül de lazım. Kadınlarda bunun eksikliğini çok görüyorum. Dilleri farklı gönülleri farklı söylüyor. Kahreder bir vaziyet görüyorum bu biraz kadere, nasibe karışmak oluyor diye inanıyoruö. Allah herkese eğer hayırlıysa evlat nasip etsin. Bir şeyi sadece istemek ona sahip olma hakkını da bizlere veriyor diye düşünmüyorum. Bazı şeyler de kaderdir nasiptir diyorum😊 İnşallah herkesin gönlüne göre olur.