15-16 yaşından beri pkoluyum şuan 28 yaşındayım, önemli olan her şeyi kabullenerek yola çıkmak. Sendromunuzu kabullenin onunla barışın ve bu bir süreç bunu unutmayın. Benim hamile adaylığı sürecim başladığında hiç yumurtam gelişmiyordu. Doktorumun söylediğine göre pko kimi insanda kilo kimi insanda tüylenme vs gibi etkiler yaratırken bende etkisi buymuş. Yumurta geliştirici haplarla bir etki alamadık ve yumurta geliştirici iğne (GonalF) + Aşılamaya geçtik. 4 günlük Gonal F’in sonunda yine hiç yumurtam gelişmemişti. Aşılama iptal edilecek o ay için diye inanılmaz umutsuzluğa kapılıyordum, hepimizin hissetmekten uzak durmaya çalışması gereken bir his. Bu noktada yürüyüşlerle, meditasyonlarla tekrar hamilelik için tüm heyecanımı topladım ve 1 ay daha beklemeye hazırken, dr’um 4 gün daha kullanalım dedi. Sonucunda 1 adet yumurtam gelişti. Veee ortalama %15 tutma ihtimali olan aşılama yapıldı. Umut bağlama, düşük bir ihtimal diyenleri duymazdan geldim ve ona dedim “Ben elimden geleni yapıyorum, sıra sende” dedim. Ve aylar sonra ilk kez testte çift çizgiyi gördüm😀😀 Çift yumurta ikizleriyle başladığım gebeliğime tekil olarak devam ediyorum. Umutsuzluğa kapıldığınız anda kendinizi en iyi yine siz tanıyorsunuz, nasıl toparlanacağınızı bilirsiniz. İnanç en önemli etken, hep mutlu olmanız dileğiyle. Her şey istediğinizden daha güzel olsun🌸
Gebelik testiyle ilgili şöyle enteresan bir şey olmuştu. Testi yaptım 3-4 dakika sonra hala negatifti, tamam bir dahaki aşılamaya o da olmazsa bekle tüp bebek diye kendimi avutmaya çalıştım. Normalde işyerindeyken testi hemen çöpe atarım, poşetle dolaba kaldırdım. 10 dakika sonra hissetmiş gibi tekrar çıkarıp baktığımda pozitifti😀