Metoli merhabalar, şöyle ki ben bundan 2 sene evvel 100 kg idim ve pko aşırı derece beni zorluyordu. 6 ay gibi regl olmama durumu sonrasın da (işten vs. Vakşt bulamıyordum, çok yoğun çalışıyordum) sonunda doktora gittim. Bilen bilir şuan İstanbul Bahçelievler de A hastanesi baş hekim Jale hanıma gittim.
Aşırı ilgili bir kadındı, benim çok acil kilo vermem, sigarayı bırakmam alkol alıyordum bazen bir süre hiç içmemem ve yediklerine içtiklerime çok dikkat etmem gerektiğini söyledi. Pko ben de aşırı kilo alımı yaptı ve bunun sonucunda insülin direnci oluştu. İşte bu daha da zorlaştırır kilo vermeme. Normalde 70i geçmeyen ben bir anda 100 kg olmuştum çok kıaa bir dönem de.. Her neyse doktor hanım bir de bebeğimin zor olabileceğini ama bunun da bir ihtimal oldugunu söyledi. Sonrasın da ben de diyete vs başladım, doğum kontrol hapı verdi ama asla kullanmadım onun yerine adet söktürücü kullandım geciktiği zamanlar da.. Ama asla kilo veremiyordum, en sonunda 2018 de tüp mide ameliyatı oldum, tam 45 kg verdim ve adetim aşırı düzeldi, günü gününe ve insülin direnci geçti. Evlendim 2020de heöen doktora gittim, medilife beylikdüzü selda hanıma, o da pko hala oldugunu bunun geçmeyen bir durum oldugunu sadece hafifleyebileceğini söyledi. Ve bana bir ilaç yazdı, ismini hatırlamıyorum ama sanırım folik asit olabilir, işte bunu kullan ve en az 1 sene çocuk yapmayı dene dedi. Ben ise o aralar düşünmediğim için ilacı almadım bile. Sonrasın da eşinle bir gün regl bittiği 14. Günde öylesine bir deneyelim dedik, burası biraz özel olacak lakin yardımcı olacağını düşünüyorum. İlk yaptığımız gün sadce vir kez denedik ve ben sonrasında regl oldum. Yani ilk umudum kırıldı, dedim sanırım olmayacak. Sonra ki sefer de yine regl bitti ve 9. Gününde denedim, ama her gün neredeyse dediğim gibi özel söylenmez lakin her gün neredeyse ilişkiye girin ve deneyin. Ben 7 defa filan denedim ve 6 ocakta 5 haftalık kamile olduğumu öğrendim. Ve geç döllenme olmuştu, yani 7 sefanın bir tanesin de tutmuş.. Doktora gittim hemen bu sefer medilife beylikdüzü bedia zeynep hanıma gittim. Doktor pko oldugumu söyledi ve ben ona gebeyim sanırım deyince çok şaşırdı ve mutlu oldu. Yani geçtekten hazırlıksız bir zamanda hamile kaldım ama Allah bu zamana uygun görmüş dedim. Çünkü ilk denemede regl oldum sonrasın da hamile kaldım.. Demek ki hayırlısı buymuş, şuan 16+1 deyiz çok şükür bir kızımız olacak.. Allahım inşallah çoook ama çok isteyenlere versin.. Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur.. Kilo vermek yani sağlıklı kiloya inmek ve zararlı şeylerden uzak durmak çok önemli.. Bem 14 yaşından beri sigara içerdim, doktor hanım ögle dedikten sonra çok çok azalttım ve hamile oldugumu bildiğimden beridir eşime bile yanımda içirmiyorum.. Bu yüzden önce kendinizi bedeninizi iyileştirin sonrasın da o size cevap veriyor zaten♥️♥️♥️♥️🙏🏻🙏🏻🙏🏻