Sonunda bende yanımda bebeğim kendi doğum hikayemi yazıyorum. Şimdi baştan alacak olursak 37+5 in sabahında ufak ufak hareketlenmeler başlamıştı. Son günlerde gaz sancısı çektiğimden yine aynı sancıdır deyip çok üstüne düşmedim. Ertesi gün muayenem vardı hatta çatı muayenesi yapacaktı doktorum. ☺️ Akşam saat 20den 23e kadar acaba mı diye düşünüp kasılmaları not ettim düzensizdi ve çok anlatılan doğum sancılarına benzemiyordu 😊 doktorumu aradım o da duş almamı tekrar saymamı istedi derken saat sabah 4.30 da ilk muayenem yapıldığında 3 cm açıklığım vardı. Sancıları evde karşılamak istedim ve hastaneye geçmedim. Sabah 10a kadar herşey aynı ayarda aynı sancı şeklinde geldi ve bu bende açıklışğımın olmadığı düşüncesini yarattı. Hastaneye yatışım olduğunda saat 10.30 du ve açıklığım 5 cmdi. Allahım bu andan sonrasını hatırlayıp yazmak için düşündüğümde aklıma ilk gelen kişi ebem. Beni o kadar rahatlattı ki cidden doğum hikayelerinde ki ebelerin rolünün ne kadar önemli olduğunu anladım. Allah ondan bin kere razı olsun. 🙏🏻 Açıklık muayenesinden sonra sancılarım artmaya onunla beraber açıklığım artmaya başladı. 6 cm açıklığımda epidural istemiştim ve kan sonuçlarım çıkana kadar açıklığım 8 cm oldu. Çok fazla ısrar ettiğim için epidurali takmaya geldiler ve başarısız oldular. Anestezi uzmanı belimde kemik eğriliği olduğunu söyledi ve epidural takma işlemini 4 kare denediler. En zor kısım buydu çünkü sancılarla birlikte hareketsiz kalmak imkansız Setenay ebenin kolları elleri umarım iyidir ☺️ Epidural işlemi başarısız olunca ben inancımı kaybettim ve ağlamaya başladım sancılarım beni çok zorluyordu. Ebeme dönüp ıkınamayacağımı yapamayacağımı söylediğim an yere eğildim sancıyı karşılamak için ve suyum geldi beni hemen doğumhaneye aldılar ve 3 ıkınmada bebeğimi kucağıma verdiler. O anların tarifi imkansız hala hayranlıkla izliyorum bebeğimi 🐣🐣 biraz uzun oldu ama bulunmak istediğim ürkesinlikle ilk sırada depend 🙋🏼♀️ Sormak istediğiniz soru varsa alabilirim Allah herkese bir avazda kurtulmayı nasip etsin 🙏🏻