Herkese merhaba, 9 aydir burada okudugum onca hikayeden sonra sira yazmaya geldi bu gunler hep uzak gelirdi ama inanin su gibi geciyor 🥰 En basindan beri normal dogum isteyip, yogalar, yuruyusler, pilatesler, nefes egitimleri alip alip son 2 haftada hizlica amniyon sivimdaki azalma sebebiyle persembe kontrole diye gidip cuma sabah acilen sezeryana alindim hersey nasip kismet gercekten olumsuz hikayeler okuyup kafanizda kurmayin hic her dogum kendine has akisina birakin hersey olmasi gerektigi gibi oluyor zaten elinizden pek bir sey gelmiyor her ne olursa olsun sonu cok guzel oluyor bunu dusunun sadece😊 38/5 haftalik olmustuk o yuzden cok sukur bebekle ilgili hic bir saglik sorunu yasamadik. Sezeryan ameliyattan da biraz cekiniyordum ama soyle soyleleyim resmen 10dakikada bebis kollarimdaydi cok kolaymis boyle🥰 spinal anestezi ile hicbir sey hissetmeden konusa konusa bebegime kavustum. Allah herkese cok kolay ve saglikli bir dogum nasip etsin insallah 🙏🏻 Sormak istediklerizi cevaplamaya calisirim yazabilirsiniz.
-Onerilerime gelirsek hastane cantama biberon, emzik ve mama koymamistim cok sukur ihtiyac duymadik, hemen sut geldi ve emmeye basladi. Siz de ya gelmezse vs diye dusunup olumsuz dusunmeyin, hep sutum gelicek diyerek inanin,
-Youtube veya zoom ozerinden dogru emzirme yontemi teknikleriyle ilgili videolar izleyin mutlaka, cok faydasini goruceksiniz. Goguslerim hic acimadi, yara olmadi kolayca kavradi.
-Gecelik sezeryan icin kesinlikle ihtiyacmis. Ancak lohusa geceliklerinden ziyade onu dugmeli olanlari tercih ederseniz daha rahat oluyor emzirmesi(tabi ki kendi tecrubeme gore diyorum ben lohusa geceligini hic kullanamadim)
-Kesinlikle depend almalisiniz. Cok pratik ve asiri rahat. Hic yaniniza camasir, ped koymaniza gerek yok 2 paket depend yeter de artar bile.
-Bebis icin 15 bez koymustuk ama masallah pek doldurdu o yuzden tekrar evden bez getirttik. Ve sleepy 1 '“numara” kullandik hic sizdirma olmadi kucuk de gelmedi. 1 paket 1 no, 1 paket 2 no almistik ne olur ne olmaz kucuk gelirse tasarsa diye ama henuz 1 numaradan cok memnunuz.
-Bebegin yanina 1 10lu, 2 adet de 5li takim tam geldi. Ilk 10lu giymisti, dogumdan sonra kirleniyor. Foto cekimi varsa isimli veya ozel olan kiyafetini ilk olarak vermeyin hemsirelere.
-Yaniniza kuru kayisi ve kuru incir kaynatip posasiyla birlikte icin sezeryan dogum sonrasinda gazinizn cikmasi lazim bu cok faydali oldu benim icin.
-Son olarak da ilk gun dikis yerleri agri yapiyor oturup kalkarken evet ama bol bol yuruyunce aciliyor aciniz azaliyor. Zor gelebilir ama kendinizi mutlaka zorlayip bol yuruyusler yapin.
Uzun yazmis olabilirim kusura bakmayin uzatmamak icin de fazla detay veremedim ama merak ettiklerinizi cevaplamaya calisicam sorabilirsiniz.
Allah bebek sahibi olmak isteyen herkese istedigi zamanda insallah bu guzel duygulari tattirir. 🙏🏻 Her birinize saglikli bir gebelik ve kolay bir dogum diliyorum.🌸