Tugba_9494 ben de ilk hamileliğimde düşük yaşadım. 8 haftalıkken kalp atışı oluşmamıştı, lekelerim geliyordu zaten progestan kullanıyordum. Doktorum da ilacı bırak kendiliğinden düşer dedi, dediği gibi de 2 3 hafta içinde evde, hiçbir müdahale olmadan düşük yaptım. Yani kese düştüğünde 10 haftalık falandı. İlk düşükte hiçbir test vs yapılmıyor, gerekli görmüyorlar.
Ben doktor hemen istersen çocuk yapabilirsin beklemene gerek yok demesine rağmen, yaklaşık 1 sene kendim istemedim. 1 sene sonrasında istedik. Çok şükür 3 4 ay içinde yeniden hamile kaldım.
İlk bebek düştüğü için şimdiki doktorum, tedbir amaçlı progestan ve kan sulandırıcı coraspin başladı 5.haftamda. 13. Haftadan sonra kanamalarım olduğu için coraspini bıraktık, progestana devam ediyorum. Şimdi 24+5 oldum çok şükür, inşallah devamı da sağ salim gelir.
Benim bu konuda naçizane tavsiyem, eğer doktorunuz hemen çocuk yapabilirsin, beklemene gerek yok vs diyorsa bence hemen düşünmek lazımmış. Ben kendimi hazır hissetmedim, tekrar aynısı olursa diye korktum o nedenle beklemek ara vermek istedim. Bu 1 senelik arada adet düzenim bozuldu, adet sürem kanamam vs kısaldı, ilk hamileliğimde şans eseri istediğimiz ilk ay hamile kalmıştım. Bu sefer ilk 2 3 ay olmayınca biraz stres yaptım. Korktum tekrar olmazsa diye. Çok şükür çok uzun deneme sürecimiz olmadı 4.ayda hamile kaldım ama insan strese giriyormuş ister istemez. İnşallah size de en kısa zamanda, hayırlısıyla nasip olur