Zafsim0801 Kizlar haftaya doğumum var oncesind market alışverişi yapcaz annem yanımda olcak lohusayken yane doğumdan sonra eve gelinc ne yemem ger k sebze yemekleri corba olarak bebeg ed gaz yapmaması için
gulsahaliarya Zafsim0801 ben kuru fasulye pilav yemiştim 😂 annemler bana çorba salata yapmış kendilerine kuru fasulye pilav. Ondan istedim ondan yedim 😁 ama yanlış yönlendirmeyim sizi. Gaz yapmayan yiyecekler yiyin siz. Bulgur pilavı yeşil sLata falan süt yapar. Eğer sezaryense her öğünde çorba ve yoğurt tüketin kabız olmamanız için
Omerhatice Zafsim0801 hersey 😂😂 gerçekten ben herseyi yedim doktorada demiştim ben herseyo yicem bebekde oyle alışsın zamanla memeden kesene kadar hiç yiyemicem o zaman sonuçta onada veficem ilerde gazı olursada bünyesi alışsın demiştim doktorda tabi siz bilirsiniz mantıklı bi düşünce bastan nasıl alisirsaniz oyle gider dedi 😊
Beyzan Zafsim0801 bulgur pilavı ve yeşillik bol süt yapar demişlerdi bana özellikle dere otu bolca tükettim ama doğumdan sonraki hafta için bolca çorba ve yeşillik bence gerekl. Ama tavuk suyuna çorbalar daha besleyici olur bebeğe gaz sorunu olmasının yanında bir de annenin kabız olması da çok ciddi sıkıntı bunu düşünerek plan yapmak lazım.
yildizfero01 Zafsim0801 vallahi gaz ve ishal yapan şeyleri tamamıyla hayatımdan çıkardım bebegin 5 ay olana kadar 4 ay olunca zaten ek gıdaya başladım o yüzden geri rutin hayatıma döndüm
ipektosunannesi Ben de şeyi merak ediyorum. Mesela gebeyken yiyemedigimiz şeyler var ya rafadan yumurta az pişmiş yumurta sucuk vs o zaman da toxoplazma açısından dikkat etmemiz gerekir mi emzirirken yoksa yiyebilir miyiz her şeyi
Asyadilan1 Zafsim0801 ve her yediğiniz yemeğin içine biraz kimyon koyabilirsiniz. Gaz yapmaması için Onun dışında bol çorba öneririm. Sezeryan olucaksanız eğer. :)
EsmamM18 Zafsim0801 bir tarif var ondan yiyebilirsin hem süt yapar hem de tok tutar. Buğdayı haşla süz içine yeşillik doğra roka tere acayip süt yapar. Yeşil soğan maydonoz istediğinim yeşlliği koyabilirsin limonla tuzla. Afiyetle ye. Her gün yersen sütün bol olur. Genellikle sütlü çorbalar yoğurtlu yemekler tercih et. Sütü ve yoğurdu bol tut yani. Hayırla doğumlar 🤲🏽