1Sabis merhaba , 20-24 haftalar arasında yapılıyor . En uygun hafta 22. Hafta diye söylemişti doktorum. Özele gidiyorum ama doktorum Ege Üniv . Bir perinatoloji profesorune yönlendirdi beni . 600 tl gibi bir ücreti var . Normalde radyologlarda yapıyor hatta burada okuduğum kadarı ile devlette genelde radyolog yapıyormuş ve herkes çok bakmadıgından şikayetçi bebeğimin pozisyonu uygun olduğu halde benim bizim gittiğimiz Prof 1.5 saat kadar baktı . Giderken 2li tarama sonucunu götürüyorsun. Bebeğinizin kalbinden beynine damarlarından böbreklerine, sizden giden plesantanın içinden geçen damarın sayısına , parmak bogumlarına , yüz hatlarına , el ayak büyüklüklerine kadar herseye bakılıyor . Mesela bu haftalarda bir arkadasımın bebeğinde kalbinde delik tespit edildi . Doguma yakın yeninden bakıldı kapanmamıstı . Dogum esnasında birde kalp doktoru hazır bekledi . Suan hiç bir sorunu yok . Benimde bebeği besleyen damarlarımla alakalı bir sorun oldugunu farketti ve asla çok tuzlu yeme yoksa bu asagıda olan damar baskılanır bebeğin ileri haftalarda gelişim geriliği yaşar dedi . Ayrıca ilk renkli yüz resimleri çekildi . Videolaro cd de ve tam yakalanmış yüz resimlerini basılı olarak aldık . Karından çok gelişmiş bir ultrason cihazı ile bakılıyor. Alttan bir işlem yok . Muayeneden sonra size rapor yazıyor tüm organlar ile alakalı . Sizde alıp onu doktorunuza veriyorsunuz . Hepsi bu 🙏🏻🥰 umarım yardımcı olabilmişimdir 🙏🏻🥰