metehaninannesiii Dilberakcay doktorlar onermiyor bazıları tüm gün ac duracaginiz için bebeğe sıkıntı olur tansiyonunuz düşer diye ondan dolayi ben bu sene tutamayacam daha sonra telafisini edecegim
Susam1 Dilberakcay ben çok şükür kandillerde ramazanda hiç yemezdim ama bu sene tutmayacam çocuk benden besleniyor tam kilo alma zamanı 33 haftalığım onun yerine sonra tutcam yada parasını vercem Allah biliyor içimi diye düşünüyorum 🤗💕
Hatice68 Dilberakcay kuzum bende tam doğum ramazana denk geldiği için tutamayacağım sonrasında telafi yapacam inşallah uzun saatler ac kalacağın için sıkıntı olur diyorlar hamilelikte kişiden kişiye değişiyor ama
Ozdmrkbraa Dilberakcay ben geçen sene Ramazan da 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim ve oruç tuttum doktorum müsade etti 12 haftadan önce bebek senin kanından besleniyor besinsiz kalmaz dedi bende tuttum bu sene Ramazan’da emzirme dönemindeyim bebeğim 4 aylık muallaktayıö ama din kolaylık sağlıyor tercihen tutmayabilirsiniz daha sonra kazaları tutarsınız
Dilberakcay metehaninannesiii ben tutmak istiyorum ama riskli diye korkuyorum şuan 13+5 bir sıkıntı olur mu tutsam
metehaninannesiii Dilberakcay şuan bebeginiz gelişimin aşamasında olduğu için bence tutmayın derim ama yinede siz bilirsiniz doktorunuzla konuşun o ne diyecek bende şuan 14+5 haftaligim ama tutamayacam malesef ac ve tok karnina içtigim ilaçlar var ve tansiyonum sekerim çabuk düşüyor benim
Dilberakcay Susam1 daha önceki hamilelikler de mi oruç tuttunuz eğer tuttuysaniz bir sıkıntı oldu mu aceba
Hiranurecrin Susam1 o oruç tutulacak ama para verseniz bile tutulacak yani.diyelim ki bu sene tutamadınız ve üstünden bir yıl geçti diye kefaretini odiyceksiniz. Kefaret bu durmuda verilir .Yani kefareti ödeseniz bile o oruç tutulmak zorunda bilgilendirmek istedim ☺
Dilberakcay Hatice68 ilk hamileliligim o yüzden korkuyorum birşey olursa diye sahura kadar uyumayip yesem zaten çok iştahım olmuyor
Dilberakcay Ozdmrkbraa çok tutmak istiyorum ama korkuyorum tereddütlerim var çevremdekiler de tutma diyor emin olamadım
Hiranurecrin Dilberakcay Vala size bisey diyim mi rabbime emanet edin korkuyorum tutamıyorum filan demeyin oruç çünkü bu başka bişey değil oruç dediğin sağlıktır zaten.
Susam1 Hiranurecrin tutarım canım ya zaten içim rahat etmiyorda benden kaynaklı bir sorun olmasın diye bu ramazan böyle geçecek.. Bilgi içinde teşekkür ederim bilmiyordum bunu 👏
Minikbebek25 Dilberakcay Ah benim de ilaclarim var saat saat tutamayacagim için o kadar üzülüyorum ki ama Rabbim evlatlarımıza bize sağlık versin Allah’ın izniyle doğumdan sonra tutarım ben 🤦🤷
Dilberakcay Hiranurecrin bende öyle düşünüyorum zaten ama etrafımdaki insanlar karninda bı can var acıkır susar diyince insan tereddüt ediyor
Mucize_ Enfeksiyon olduğu için bol su içmem gerektiği için malesef tutaamıycam ben. Nasip olursa doğumdan sonra müsait oldukça tutucam
ArenAras Tutabilen anneler suya dikkat etsin, kesenin suyu azalması tehlikeli bende kararsız kalanlardanım