Serpilbb Gizem957 evet beim normalde düşüktür tansiyonum 8 9 olur genelde büyüğü geçen hastaneye gittim merdiven çıktım 2 3 kat direk tansiyonumu ölçtüler 12 çıktı hiç görmemiştim bu rakamı tansiyonumda ama normal bu sayıda tabi 😄
Gulsurmeli Gizem957 Yürüyünce, koşunca vb hareketlerde nabzımız yükselebiliyor bunun yüzünden genelde 5 dakikaya yakın dinlendirilip tansiyon ölçümü yapılır. Gerçek tansiyonumuz bu şekilde ortaya çıkıyor☺️
kucuktosbik27 Gizem957 nabız ayaktayken otururken ve yatarken farklı atar kan basıncından dolayı en basit bu şekilde düşünebilirsin. Oturur pozistondayken tansiyon ölçülür doğruluk oranı daha yüksektir yatarkende mecburi durumlarda ölçülüyor ama ayakta ölçeni hiç görmedim
Fulyaa29 Gizem957 12 7 yada 11 5 çikiyor degisiyor bi ara 13 9 cikiyodu buaralar evde yüksek cikmiyor
Serpilbb Gizem957 evet 12 normal ama benim hamilelikten önce bile 9 falandır normalim hiç 10 üstüne çıkmaz
Gulsurmeli Gizem957 Normal üst değiştirmede mi 15 oluyor yoksa bir yere gidip geldiniz mesela hemen üstünüzü değiştirdiğiniz yerde mi? Normal üst değiştirme de 15 e yükseldiğini ilk defa duyuyorum, doktorunuz birşey dedi mi peki?
Gizem957 Gulsurmeli ya mesela Bi odadan Bi odaya geçip hızlıca üst değişiyorum ya bende holter takılıydı o arada 15 e cıkmış bende anlamadım doktor da kafa karıştırıcı dedi bide holter takılıyken banyo yapamadığım için belden aşağısını yıkıyodum banyo da o arada yakaladı tansiyon ölçümü orda da 15 cıkmış