evet herkesin en yaşamak istemediği şekilde doğum yapmış olabilirim ama yatakta şuan o sancılar da acılar da o kadar umrumda değil ki güzel kızıma baktıkça ☺️
dün sabah sancı şikayetiyle hastaneye geldim 3 cm açılman var şimdi burada çekme eve git gece sıklaşırsa gel diyerek gönderdi doktorum. 39+2 haftalık doğdu kızım bu arada. doktorumla başından beri normal planlıyor ikimiz de birbirimize güveniyorduk. herşey müsaitti. dün gece 12de dayanılmaz hale gelince sancılarım çıkıp geldik hastaneye, 5 cm açılma var dediler yatışımı yapıp doktorumu aradılar hemen. doktor geldi, saat başı doktor hemşireler de ara ara alttan açılmayı takip ediyorlardı ama 5 cmde kalmıştı açılmam. epidural desteği verelim suni sancı takalım sonra dediler tamam dedim. normal için her yolu denemek istiyordum çünkü. ama gel gelelim ki nasıl bi bünyem varsa epidural işlemedi bana, bi de kendi sancılarımın üstüne suni eklenince kendimi camdan atasım geliyordu odada 😂 yaklaşık 6 saat bu şekilde bekledim ama ne açılmam ilerledi ne bebeğim kanaldan ilerledi. doğum pozisyonundaydı aylardır ama işte kanala giremedi bir türlü. yaklaşık 6 saat odada bu şekilde sancı çektim, eşim benden önce pes etti zaten ben dayanamıyorum sen nasıl duruyorsun pes et dedi. doktorum da bebekte sen de çok yoruldunuz yeter zorlamayalım artık dedi ve ben de tamam dedim artık. hemen beni hazırlayıp ameliyathaneye indirdiler, spinal istediğimi söyledim. yaklaşık yarım saat içinde hazırlık doğum dikiş hepsi bitti gitti ve ilk çıkardıklarında duyduğum o ağlama sesi sanki o gece o acıları ben yaşamamışım gibi uçtu gitti 🖤
sütüm gelmedi henüz ama bebeğim çok şükür boş da olsa iştahla emiyo göğüslerimi, elbet sütüm de gelir. şuan yanımda beşikte dünyanın en güzel varlığı yatıyor sanki.. demem o ki ne kadar zorlu geçerse geçsin dünyaya geldiği an herşey uçup gidiyor, herşey tozpembe oluyor ☺️
Allahım herkese istediği gibi kolay doğumlar nasip etsin inşallah 🖤