orkide21 canım benimde 24 haftalarımda doktorum hafif açılma görüyorum ve rahim ağızım kısalmış demişti yatışa geçtim 27 haftamda biraz nişanım geldi korktum hemen doktora gittim elle muayene etti 1 parmak açılma var rahim ağzında yumuşamış dedi bir kaç gün takip edilmem gerektiğini söyledi. Ben eve geri döndük hastane çok yakın olduğu için 4 gün sonra tekrar kontrole gittim hala ağrım sancım vs yoktu doktorum tamam o zaman korkulacak bir şey yok doğucak olsa zaten doğardı 3-4 gün beklemezdi dedi bir rahat nefes aldım. Tabi ben erken doğum olucak diye zeynep kamile gittim orada doktorla görüştüm oradaki doktor bana ıkındığımda rahim ağızım 1cmlere düştüğünü ve açılmam olduğunu söyledi. Yapıcak bir şey yok bu ıkınma demek değil kendini zorlama dedi. Şuan çok şükür 35 haftadayım ultrasonda bazen açılmayı görüyoruz bazen kapanmış görüyoruz. Doktorumda en sonunda senide korktuk ha doğdu doğucak şöyle böyle derken herhalde senin en başından beri yapın böyle dedi. Ben günlük ev işlerimi yaptım (yemekti etrafı toparlamak gibi sil süpür yapmadım)ama rahim ağızım kısalmaya devam etmedi ve açılmam sancım vb şeylerim olmadı için.
22 haftamdan beri progestan ilacı fitil olarak kullanıyorum günde 2 tane
1 ay boyunca düşük önleyici iğne oldum
25 ve 28 haftalarımda ciğer geliştirici iğne oldum nolur nolmaz diye.
inşallah seninki de benim gibi yapısal bir şeydir ve açılman devam etmez zamanında sağlıkla kucağına alırsın🙏💕