gizemlianne Kızlar ben demin unuttum kıyma yogurdum 6 haftalık hamileyim birşey olurmu cok yıkadım elimi ama korktum
deletedmom80 gizemlianne arkadaşım kalbine alma böyle şeyleri bende sürekli tepsi et yapıyorum köfte ciğer yapıyorum öyle olsa herkesin her yerinde birşeyler çıkardı
Esraumit gizemlianne ben etli çiğköfte yedim cok sukur bişey olmadı sizin yaptığınız işlemde de hiçbişey olmaz
deletedmom6295 yediyseniz o köftenin çiğ halinden endişelenebilirsiniz ama ete ellemeyle geçecek birşey olduğunu zannetmiyorum.
Heather Toksoplazmanın bulaşma şekillerini araştırırsanız bunlardan birinin elde yara var ise (çizikte olabilir) etine dokunduğunuz hayvanda toksoplazma varsa bulaşır. Ellerinizi güzelce yıkadıysanız inşallah bişe olmaz. Bundan sonra eldiven kullanın derim ben. 32 haftalık olduk ben hala eldivenle yoğuruyorum. Tedbirde fayda vardır her zaman bin kişide olmaz bir kişide olur.
SevDin gizemlianne bunun testi yaptırabilirsiniz ben eldiven takmanızı öneririm bununla ilgili bağışıklık sisteminiz zayıfsa sıkıntı oluyor diyorlar ama testi varmış yapın içiniz rahat etsin