Kızlar merhaba beni buralarda görenleriniz vardır illaki 1 buçuk hafta önce nisanım gelmişti ağrım sancım hiç yoktu post açıyordum sürekli doğumla alakalı 🤭
Hamileliğimin 30.haftalarinda doktor ve hastane değişimiyle bebegimde kafa geriliği olduğunu öğrenmiştim o günden sonra biraz sıkıntılı bir süreç geçirmiştim bebeğimde mikrosefali olabileceği söylenmişti perinatolojiye görünmüştük 32.haftamda o da komple bir gerilikten bahsetti o günden sonra biraz psikolojikman çöktük.Gelelim doğuma perşembe günü gece 4 de yataktan çok fazla bir islaklikla uyandım pijamam ve çarşaf iki üç bardak kadar su olmuştu ben idrar olduğunu düşündüm başta ama pijamam beyaz olduğu için idrarın renk vereceğini düşündüm bekledim biraz duşa falan girdim evi topladım sonra pijamama baktım ne renk atması ne koku vardı çarşaf da aynı şekilde beyaz şeffaf su gelmişti.Hastaneye gittik sabah 6 da şansa doktorum nöbetciymiş muayene etti ve suyun normal dedi ama idrarı da o kadar kaçırmazsın dedi çünkü sonrasında hemen kendi tuvaletimi de yapmıştım. 1 cm açıklıkla bana yatis verdi su gelmiş olabileceğinden dolayı.
Doğumumu tetikleyecek muayeneyi yaptı 3 kere biraz orda canım yandı çünkü çatı muayenesi gibi değildi uzun süre tuttu elini içeride.Sonra benim ufaktan sancılarım başladı saat 12 gibi açıklık 2 cm oldu ve bana suni sancı vermeye başladılar çok çok az veriliyordu o sırada pek etki etmediği için sürekli squat yaptim ve pilates topunda zıplayıp hareketler yaptım.Çok yavaş ilerliyordu açılmam sonra ebe tekrar tetikledi alttan ve bana senin su kesen duruyor daha dedi ben şaşırmadım aslında çünkü doktor suyun normal dediğinde anlamıştım o gelenin idrar olduğunu 2 saat sonra açıklık 3 buçuk santim oldu ebeyi elinde bi çubukla gördüm ben şok dedim aha bu kadın suyu patlatacak sonra ben gece suyum gelmişti hani dedim ebe de belki üstten sızmıştır bilemiyoruz dedi o yuzden alttan keseyi patlaticam ve hiç acimicak dedi gerçekten de asla acımadı kızlar bu konuda çok net söyleyebilirim çünkü alttan muayene ederken aynı anda çubukla patlattı ve o an sıcak bi su aktı sonra benim sancılar iyice arttı saat 7 gibi 5 santim oldu açıklığım artık kasılmalar daha şiddetlendi ama ben her kasılma geldiğinde squat yaptim derin nefes alarak topta zıpladım inanın ağrıyı daha çabuk ve rahat gecirmenizi sağlıyor bu şekilde ilerlerken 8 de ebe siringayla suni sancıya bisey bastı acikligi arttıracak bir ilaçmış ve benim sancılarım o an aşırı arttı ayakta durmaya halim yoktu artık gücüm kalmamıştı sürekli kusuyordum bu kusma da açıklık olduğundan oluyormuş o ilaçtan sonra 5 santim olan açıklığım saat 9 buçukta 8 santim oldu ve bir kaç dakika sonra artık tuvaletim geldi demeye başladım ve beni dogumhaneye götürdüler doğum başlamış dedi ebe kasilmayla beraber nefes alıp dinlenip biraz bir süre geçirdim orda ve 5 ıkınmayla kızım kaydı geldi o kadar kolay bir doğumum oldu ki sancı ağrısı daha baskın bence doğumdan doğum çok ama çok kolay eğer ki evde kasılmalarını çekip gitseydim eminim daha rahat ederdim.Şuan dünyanın en güzel duygusunun ve en zor görevinin annelik olduğunu düşünüyorum insan yaşayınca daha iyi anlıyor bunu.Uygulamanin adını vererek hepiniz için dua ettim sanci çektikçe bütün hastalara dua ettim hep dua ettim doğum anında bile hatta doktorum çıkarken eşime çok ama çok güzel bir doğum oldu manevi olarak da doğum olarak da dedi.
Doktorum bu arada doğum anında zeytinyağı kullandı o yuzden kesi falan olmadı sadece çocuk çıkarken ufak sıyrıklar oldu onların minik dikişi var 2 tane.Suni sanci da aralıklı geliyor bilginiz olsun kesintisiz sancı cekmiyorsunuz asla hepinizi seviyorum hayırlı doğumlarınız olsun inşallah 🤩sorularınızı yazın cevaplayabilirim kızlar