Eji bebeğe zarar verebilmesi için ileri seviye enfeksiyon, kanınızda enfeksiyon sorununuz olması gerekiyor. Tabikii her türlü enfeksiyon zararlıdır ama bende yaşadım 27-28.haftalarımdayken ilaç verdi doktorum ayrıca daha tahlillerimi bile görmemişti, idrarım geldiğinde ağrım oluyor dedim bunun için hemen enfeksiyon ilacı verdi tek kullanımlık. Fitil ve toz ilaçtı kullandım geçti şükür ki🙏🏼 İdrarınızı tutmayın, geldiği gibi yapmaya gayret gösterin. Vajinanızı temiz tutun ama sürekli olarakta yıkamayın. Kokulu ürünler, kokulu tuvalet kağıdı ve pedlerden uzak durun. Günde en az 1-2 kez iç çamaşırınızı değiştirmeye özen gösterin. Bol bol su içip probiyotikli ürünler tüketin mesela yoğurt kefir falan gibi. Kefir sevmiyorum derseniz bol bol yoğurt tüketin. Gebelikte enfeksiyon riski artıyor zaten hormonlardan dolayı endişe etmeyin, endişe edilecek birşey olsa doktorunuz panik olup hemem tedaviye başlardı zaten içiniz rahat olsun. Ben gebeliğimden önce yıllarca uğraştım Allah’a şükür verdiği rahatsızlık dışında bir sorunum olmadı, gebelikte de yaşadım ama ilaçla atlattım dediğim gibi şuan 34+2 haftalığız bir sorun yok Allah’a şükür 🙏🏼❤️