Çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Bu postu okuyanlar korkmasın, benim de çok zor bi doğumum oldu. Doğum eğitimi almış olmak son ikinma anında çok faydalı oldu. Çünkü o ikinma gerçekten önemli. Bebek belli bir aşamaya geldikten sonra yorulma, ikinmayi durdurma yarıda kesme hakkımız yok. Ebeler de mesuliyet altında o yüzden o aşamada sesler yükselebiliyor bebeğe bisey olacağına yükselsin ve beni yonlendirsin zaten. Şöyle ki o aşamalarda herkes ebeyi dinlemeli her yönlendirmeye uymali. Örnek veriyorum bana tüm gücünle ikin dediler, tamam ikinma başladı ama gücüm tükenecek gibi olsa da sakın bırakma devam devam devam. İşte bu devam kelimesine uymazsak o iş olmuyor. Aynı zamanda ilk ikinmada dişlerimi sıksam da iiiii diye bi ses çıkarmışım hemen müdahale ettiler nefesini sesine harcama diye. Çok doğruydu unutmuştum tüm nefes gücü asagiya itmeli bebeği vs vs. Çok affınıza sığınıyorum ama kakanizi yapacak dahi olsanız, hemoroid patlatacak gibi ikinmaniz lazım. Aslında doğum eğitimi alanlar için zor değil, eğitim alın arkadaşlar. Allah hepimize kolaylıklar nasip etsin.