Merhabalar çok sukur ki banada dogum hikayemi yazmak nasip oldu 5 gunluk taze anneyim 39+1de spinal anestezi ile oglumu dunyaya getirdim oncelikle sunu belirtmek istiyorum ki suan agrisi sizisi olan hamile kardeslerim inanin degiyor hatta diyosun ki ne beklemisim bu gune kadar onsuz olan gunlerim hep bosmus. geleyim hikayeme 36.haftadan sonra doktorum haftalik kontrole çağırmaya başlamıştı hersey yolunaydi normql dogum istediğim icin 42.haftaya kadar bekleyebiliriz demisti doktorum cunku hic sancim yoktu 38+5de kontrole geldiğimizde nstde hersey iyiydi ama suyum azalmis alt sinir 50ymis bebegimin suyu 54 kalmis suyun falan geldi mi diye sordu doktor gelmedi de gebeligin sonuna geldikce su bazen kendiliginden de azalabiliyomus cati muayenesinide ogun oldum evet biraz sizi oluyor ama cok degil ben hic zorlanmadim burda okumustum cati muayenesini sonrası dogumu baslayanlar olabiliyormuş doktor 1 hafta sonraya bekletemem kontrolu dedi ve 4 gun sonrasi icin cagirdi bende 4 gub içinde belki kendi sancimla dogururum diye bir umut bekledim ama yine olmadi nst yine iyi olmasina ragmrn suyum nerdeyse bitmjs 11 kalmis doktorum bugun dogumun başlaması lazim dedi hic açıklığım da yokmus 4 gun once suni sanci verebilirim sma acilman hic yok ilerlemeyebilir dedi tekrar acikliga bakmasını istedim ama hala sifirdi bebek iyiyken dogumu baslatmamiz lazim dedi suni sanci veririm eger cok cok normal doğum istiyorum dersen dedi ama bebek strese girebilir senin saatlerce çektiğin sanciyi gectim bebegi tehlikeye atabiliriz dedi bende doktorumu cok araştırarak ona gitmistim en basindan beri zaten siz ne diyorsunuz dediğimde benim akrabam olsan kesinlikle seni normal doğurtmam dedi ameliyat diye korkuysan eger zorlandığımizda ilerde rahim sarkmasi yada idrar kacirma problemi yaşayabilirsin ve tekrar ameliyat olmak zorunda kalabilirsin dedi bide cati muayenesinde iki cati kemiginden birinin hafif basik olduğunuda soylemisti ben normql doguma engel mi diye korkmustum 3500 kadar rahat dogurursun iri bebek seni zorlae demisti ve butun bunlari dusunerek en onemlisife bebeğimi tehlikeye atmamak icin sezeryana karar verdik hemen yatisim yapildi