TubaNurKarasu Canım endişelenme eğer aklında kalacaksa fetal DNA yaptır benimde 4 lü tarama riskli çıkmıştı çok az doktor da bana fetal DNA önerdi ama ben yaptırmak istemedim bende ilk öğrendiğimde ağladım kendimi harap ettim sonra araştırdım bu risk neden oluyor o kadar çok araştırdım ki burdaki yorumları okudum hepp araştıra araştıra rahatladım bu testlerin %100 bi sonuç vermediğini ve böyle olup binlerce bebeğin sağlıklı doğduğunu okudum hep allahtan Ümit kesilmez bol dua et ben fetal DNA yaptırmadım bile eşim istemedi çünkü sonuç ne olursa olsun zaten aldırmayı düşünmedik o yüzden sonucu öğrenmek istemedik biz anneler güçlü olmalıyız bence . Bi de bu biraz genetik aile de down sendromu yoksa üzülme dediğim gibi sonucu illa öğrenip farklı birşeyler karşılaşmak istemezsen yaptır . Yaşımız genç olduğundan risk görünebiliyormuş ama hiç bi %100 lüğü yok . Bol dua Allahım sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin biraz uzun oldu ama seni rahatlatmak için yazdım umarım faydam olmuştur çünkü bende ilk öğrendiğimde ağladım sonra burdaki pozitif yazıları okuyunca araştırınca rahatladım 🌸