Heyecanla doğum hikayemi paylaşacağım günü beklemiştim işte o gün geldi 😍Bu benim ikinci ve sürpriz gebeliğimdi ilk haberi aldığımda itiraf etmeliyim ki kızım daha çok küçük ne yaparım diye endişelenmiştim 🙃doğum için memleketim kayseriye ailemin yanına geldim 39. haftamda artık eşime gel doğum yaklaşıyor beraber bekleyelim dedi ama bebişimiz gelmek bilmedi 40+6 olduğumuz gün hem eşimin izninin son günü hem de doktorun verdiği sürenin son günüydü o gün sabahtan hazırlandık doğum için hazırlanarak hastaneye gittik normal doğum için sıfır sancı ve belirtiyle sakince hastaneye gideceğim hiç aklıma gelmezdi 😊yatışımızı yaptık doktorum alttan muayene ederek rahmin durumunu kontrol etti ve gözlerine inanamadı 4-5 cm açıklığım vardı sıfır sancıya rağmen 😊bunu ise neye borçlu olduğumu söyleyeyim hamileliğim boyunca kuran okuyup meryem ana otuma dinlettim o pozitif enerjiyi duanın gücünü ona yükledim yani🤲Hastaneye gittiğimiz o sabah ise onu suya koyup tamamen bütün yaprakları açıldığında onun suyunu içtim. Daha sonra saat 11 de suni sancım takıldı. İlk birkaç saat adet sancısı gibi çok şiddetli olmayan ağrılarım oldu o sırada eşimle beraber yürüdük pilates topuyla hareket yaptık saat 4 olduğunda doktorum açıklığıma bakmak için muyene etti 6-7 cm e yaklaşmıştı açıklık o esnada su keseni patlatıcam doğumu hızlandırmak için dedi su kesesini patlatırken rahat hissetmek kasmamak çok önemli keseyi patlatır patlatmaz sular boşaldı içimden ve bir anda ağrılar belden girmeye ve şiddetlenmeye başladı artık beni doğumhane yanındaki sancı odasına aldılar nst ye bağlandım eşim yanıma girdi o anda onu görünce birden ağlamaya başladım bu arada sancı geldikçe nefes alıp sancı geçince veriyordum böylelikle çok güzel üstesinden geldim eşimden sonra annemi aldılar annemde çok güzel doğumun olacak merak etme dedi elimi tuttu beraber son kez topun üstüne oturup zıplama hareketi yaptım toptan kalkınca hemşire çömelerek ıkınma egzersizi yapıcaz dedi onu yaptığım ilk anda aşağı doğru inen bişeyler hissettim bana bişeyler oluyor yardım edin dedim masaya aldılar ve doktorumu hemen çağırdılar acil doğum diye meğer kafası gelmiş dayanmış kızımın hatta bebek doktordan önce gelmesin diye bacaklarımı çapraz yaptırıp sakın ıkınma diyerek beklettiler doktorum geldiğinde saat 16:55 ti doktorum sancı geldiği anda nefes almamı sancı geçince var gücümle ıkınmamı söyledi dediğini yaptım birincide sonra durdum durmamam gerekiyormuş ikinci uzun ıkınmada sakın durdurma devam et yolla bebeğini dedi 17:00 kızım dünyaya geldi hemen göğsüme almak istedim o an dünyanın en güzel mutluluğuydu kızımın çocuk doktoru bakımlarını yaparken ben hala masadaydım plesantayı aldıktan sonra dikiş kısmına geçeceğini söyledi en korktuğum bölümdü ama doktoruma çok güvendiğim için kendimi rahat bıraktım hiç hissetmedim değil ama kafamda abarttığım kadar korkulacak birşey yokmuş dikişte bitnce üstümü giydirdiler yürüyerek tek başıma odama geçtim normal doğumun en güzel yanlarından biri de buydu bence kendindesin narkoz vs almadan çabucak toparlayabiliyorsun 😊şimdi bir haftalık olduk dikişlerim hemen hemen iyileşti sayılır sütüm de geldi böyle güzel doğumlar inşallah hepinize nasip olur 🤲🤲 bu arada bebişim biraz iriydi 4 kg 57 cm doğdu son ana kadar normal doğumdan vazgeçmedik doktorumda ben de yapacağınıza inanın kendinize güvenin inanın Allah yardım ediyor😊