Merhaba kızlar. Ben 23 yaşındayım. 10 yaşımda falan bir mide kanaması geçirdim ve aynı zamanda Talasemi taşıyıcılığı tanısı kondu. Fakat 13 senedir defalarca bir birinden farklı ilaçlar kullandım ama kanımda yükselme olmuyor değerlerim hep allak bullak. Demirim takviyelerle biraz yükselse de hemen tekrar düşüyor. Halsizlik sürekli yorgunluk nefes darlığı çabuk yorulma çarpıntı.. bir çok sorunum var beraberinde. Daha lisedeyken kan seviyem yerlerde olduğunda aritmi tehsisi konulmuştu.. 13 senedir uğraştığım kansızlık gittiğim bir çok doktor ama sonuç aynı.. 2 senedir çocuğum olsun diye uğraşıyorum ve hala hiç bir ilerleme kaydeden erik. Eğitim araştırma Hematoloji bölümüne de gittim fakat 3 doktor kafa kafaya verip bana sadece aynı ilaçları yazıp yolladılar üzerinden 6 ay geçti yine kanım düşük..Gebeliği engelliyor olabilir mi bilemiyorum. Bir çok kan değerim sorunlu görünüyor tahlilini ekleyeceğim anlayan bakarsa sevinirim. Ve bu gün anne tarafımda da talasemi taşıyıcılığı olduğunu öğrendim. Ben sadece baba tarafından bana geldiğini biliyordum. Annemde kronik kansiz ama ona hiç böyle bir teşhis konulmamıştı.. Acaba sadece taşıyıcılık mı yoksa hastalık boyutunda birşey olmasından şüphede bıraktı bu durum beni. Bu konuda olan bilgilerinizi ve varsa Samsun’da özel yada devlet onerebileceginiz hematoloji doktoru ismini paylasabilirseniz benimle sevinirim. Çok uzun yazdım hakkınızı helal edin..