Merveyzc1661 Nundiyebiri ben bunu sorcam doktoruma ya bana hiç öyle birşey demedi normal olcak dedi 🤷🏻♀️ Sorcam bakalım şekerle ne gibi ilgisi var diye
Nundiyebiri Merveyzc1661 geçen biri daha dedi İnsülin kullananlar 38 Diyetle şeker kontrol edenler 39 da alınıyor eger dogmamışsa ama sezeryan demedi şuan için normal dogum uygun dedi
gmzrk Nundiyebiri evet benim 24 haziran da sezaryenim var bebek şekerden çok etkilenmiş ve kof büyüme var pankreasları zorlandığı için alıyorlar
gmzrk Nundiyebiri yani boş şişlik ödem gibi bir şey gereksiz kilo alımı oğlum 4 kilo şuanda haftasının çok önünde insülin kullanıp diyetime dikkat etmeme rağmen bu halde ki kilo bile almadım bakılırsa 84 ile hamile kaldım şuan 90ım
Nundiyebiri Bide şeyi merak ediyorum bebek anne karnındayken şekeri olup olmadığını anlıyorlar mı bulaşmış mı diye
minnakveben Nundiyebiri eger karın cevresi öndeyse su fazlalıgı varsa etkilenmiş diyebiliriz demisti doktorum
minnakveben Nundiyebiri cok merak edip cok arastırdim her doktor aynısını söylemisti bebekler seker hastası dogmazmıs sadece ileri yaslarda seker hastası olma ihtimalleri daha yüksekmiş
Sermec27 Akşam 7 8 kaşık kısır üstünde salata yanında 5 6 kaşık söğürme yarım dilim tam bugday ekmeği ile 1 dilim de kek yedim tam bugday unu ile yaptım 1 cay bardağı seker koydum 128 cıktı 🥰
Feride-42 Akşam yemeğinde 5 kaşık nohut yemeği 5 kaşık bulgur pilavı bir kase yoğurt bir domates bir salatalık ve bir dilim tam buğday ekmeği yedim 1.saat 110 çıktı
aylinngly Feride-42 senin yine çok iyi çoğu mesajı okudum da ben bunları yesek 280 den aşağa çıkmıyor benm şeker baya yüksemiş 38+5 deyim doktor almamız gerekiyor falan da demedi normal olur diye beklyrm ben de açlıgım en düşük 120 lerde oluyor benm
Minnosanne06 Feride-42 bakliyatta da şeker var pilavda aynı şekilde. İkisinden birini tercih etseydiniz salata corba yoğurt daha ideal olurdu
Nundiyebiri gmzrk bende hiç kilo almadım 33 haftalıgım ödemin de yok bebekte haftası ile uyumlu bu durum bence 38 den sonra dogurmaya el verişli diye düşünüyorum ama gene doktor daha iyi bilir
gmzrk Nundiyebiri teorik olarak 37.haftada (doktorların söylediği büyük oranla diyelim) ciğer gelişimini 37.haftada tamamladıklaeı için bekletmiyorlar
Nundiyebiri minnakveben karnı geride suyu normal çok korkuyorum şeker hastası dogacak diye çünkü beenim toklukların bazen anormal şekilde yüksek biliuor
Nundiyebiri minnakveben bu beni çok mutlu etti Peki anne dogumdan sonra kalıcı şeker hastası olan varmı
minnakveben Nundiyebiri evet cok nadir kalabiliyomus ama genelde dogumdan yani bebekten ayrıldıgı zaman normale dönüyomus degerler
minnakveben Nundiyebiri bizim dikkst etmemiz gereken konuda aslında bebek dogduktan sonra sekerle baglantısı kesildigi için seker düşüşü yasarmıs aksine onlarda yükselmez düsermiş buda baska sorun oluyo tabi insallah sag salim alırız kucagımıza hepimiz