Sermec27 demetinceyildirim evet öyle yapcam ben labne koymayı düşünüyorm hoşuma gidiyor labnenin tadı yogurtla da denerim 🥰
Eceee7 Tubaaa90 canim gecen perşembe saglik ocağında yaptim cihazda aclik 79 iken saglik ocağında 97 cikti bayagi fark var maalesef eğer doktor olcelim derse yapacam gecen olcmuslerdi@Melek5806
Sermec27 Deletedmom737382 Suzii-90 Alinamoms Eceee7 demetinceyildirim kızlar akşam 2 dilim somon balığı soganlı domatesli yaptım tencerede yanında da salata yedim 7 8 kaşık tokluk 1 saat 101 cıktı birazda hareket ettim yemekten sonra 🥰
Tubaaa90 Eceee7 anladım canım baya fark çıkmış bende denemiştim benim cihaz 10 15 sayı kadar yüksek gösteriyormuş
Suzii-90 Sermec27 aynen öyle canim benim geçti arada ama 10 haftada 10 kere sınırı geçmemiştir hele bu ara çok daha dikkat ediyorum bu sabah da gecmeyeydi iyiydi Bende dahiliye doktoruna kalsa haftada 2 ancak olcecektim o da sınırı geçtim mi denk gelirse ben kendim olcuyorum sık sık zaten sonuna geldik çok şükür bisey kalmadı surda o kadar dayandık biraz daha dayanırız bebislerimiz iyi olsun yeter ki bidaha doktora da gitmedim bu geçtiğim sınırlar çok önemli mi bilmiyorum da yani kac kere geçince insülin başlanıyor ya da insülin diyetle kontrol altına alınmıyorsa mi baslaniyo sadece bizim sınırları çok nadir de olsa gecmelerimiz ne kadar önemli
Sermec27 Suzii-90 valla ben 130 u bile görünce bir daha yemem ondan diyorum benim ikinci saat cok yavaş düşüyor ya da 2 3 deger artıyor ya ben 120 yukarısına çıkmıyorum 7 haftda 1 kere 140 ı geçtim 2 3 kere de 130 135 i gördüm o bile bana yetti şeker dikkate alınması gerekn bir sey ve riskli bir sey
Alinamoms Suzii-90 bende memnunum sordum da hatta şeker olması normal doğuma engel olmaz dedi benim tek sıkıntım çatı darlığı şekerde çıktı bebek tombul olursa o zaman mecburen sezeryan riske atmam seni dedi bakalım bugün 30 olduk çok şükür 🤲🏻😊 yarın diyebet bölümüne randevum var doktor insülin yazarsa daha çok rahatlamış olucam ki inşallah yazar 🤲🏻
Tubaaa90 Suzii-90 arada sırada olanlar önemsiz canım 150 160 tolere edilebilir değerlermiş doktorum öyle demişti sürekli olarak sınırı geçmek 170 180 yukaraını sürekli görünce insülin başlanıyormuş
Suzii-90 Sermec27 internette bakiyorum böyle yaziyo bak Gebelik diyabeti mevcut olan anne adayında iki haftalık egzersiz ve diyete rağmen aclik kan sekeri 105 yemekten sonra 1.saat 140 üzeri ise mutlaka insuline başlanmalıdır. Bu benim için geçerli değil o zaman dimi canim çünkü benim diyetle iyi gidiyo bazen anlamadan geçse de her zaman gecmiyo yani hele 12 13 gündür bi kere geçti onu da bilemedim yedim
Suzii-90 Alinamoms hayirlisi insallah canim bebisler için de bizim için de insallah Yarin sorar mısın canim kac kere sınırı gecmeyle insülin veriyomuslar bide sen geciyo musun ki sınırı insülin istiyosun ya da ugrasamadigin için mi istiyosun
Snms17 Kızlar acaba diyet listenizde makarna yemek serbest mi? Makarna çeşidi olarak kepekli mi normal mi yiyorsunuz ?
Suzii-90 Snms17 kepekli canim pirinç de makarna da kepekli olacak ama en fazla 3 kasik yiyebilirsin makarna ya da pirinç ya da bulgur yediğinde de ekmek yeme yoksa sekeri etkiliyo ikisi
Sermec27 Snms17 tabi sürekli değil ama ben bir kere 6 kaşık kepekli makarna yedim soslu yemiştim yanında salata yogurt yemiştim birazda hareket etmiştim 95 cıkmıştı değerim yani 6 kaşık kadar yanında yogurtla yenebilir 2 haftada 1 🥰
Alinamoms Suzii-90 hayır aslında bugün firdevs hanıma gittim zaten sınırı 3 kere geçtim sadece ama yinede insülin verilirse hayır deme daha iyi bu şekilde kullanmak dedi. Sonra benim dedemde şeker hastası ve biyoloji öğretmeni alman daha iyi ne kadar diyette düşüğüde görsen aslında ilk yediğinde şeker yükseliyor sonra düşüyor dedi. O yükseklik bile zarar verebilir ama yemek öncesi insülini vurup yersen ve dikkat edersen hep stabil ilerler diyince ben yarın isticem. Hem psikolojik olarakta yazık yani böyle ben ev hanımı değilim çalışıyorum. Sizin kadar üzerine düşemiyorum bu kadar dikkat edemiyorum evde olsam saati herşeyi takipte olurum ama bunu yapmıcam psikolojik olarak bebeğe daha çok zarar veriyoruz böyle.
Snms17 Suzii-90 teşekkür ederim 🙏 bana 9 kaşığa kadar serbestte bu kadar beyaz makarna yedim, şu an çok pişman oldum 🙈
Snms17 Sermec27 benim listemde yoğurt ne yersem yiyeyim kesin akşam menüsünde var. makarnada yazıyor da kepekli ya da haftada şu kadar ye yazmıyor. malum şu an vakalarda arttı gidip sormak istemiyorum da. Yalnız şunu hatırlıyorum şekerim çok düştüğü için akşam ya 3 dilim ekmek( tam buğday)ya da bulgur pilavı/ makarna kesin ye ki karbonhidrat ile şekerin çıksın demişti.
Sermec27 Suzii-90 yok canım senin cok nadir yüksek cıkıyor bildiğim kadarıyla diyete ragmen düşmezse hep yüksek seyrederse insülin başlıyorlar
Deletedmom737382 Alinamoms vallah ben yurt disinda kaliyorum ve 32 haftama kadar calisdim ve gayet iyi kontroll altinda tutabildim cok sükür. Banada doktorum dedi insülin yaziyim rahat edersin diye, yüksek seyretmemesine ragmen ama istemedim. Simdiki gebelikte insülin kullanirsan 90% ikinci gebeligindede kullanmak zorundasin seker cikarsa. Tabiki zararsiz insülin kendin bilirsin canim. Stress olmak istemiyorsan al. @Sermec27 @Suzii-90
Suzii-90 Alinamoms bildiğim kadarıyla hemen insuline baslatmiyorlar canim isteyince veriyolarsa sen bilirsin al tabi nasil rahat ediyorsan Firdevs hanıma genelde iyi seyrediyo dedim tamam dedi ben bidaha dahiliyeye de gitmedim o hepten sallama gibi konuştu 🤪 değişiklik doktordu bende böyle duzenli tutmaya çalışıyorum uydugum surece sıkıntı yok ama ilk yediğimizde yukselmiyo canim ben kendimden de anlıyorum biraz yükselince rahatsız ediyo yer yemez yükselten besinler tatlılar karbonhidrat dengesi kurabilirsek hicbi sıkıntı yaşamayız aslında
Tubaaa90 Alinamoms @Suzii-90 yer yemez yükselmiyor kızlar yemeğe başladığımızda yükselmeye başlıyor en yüksek 1,5saatte görülüyor bu yüzden gebelerde 1.saate bakılıyor kimi doktorda 2.saati önemsiyor be kadar yükseldiği önemli değil 2.saat 120 altı olsun yeter diyor yani 1.saat bize doğrusunu ne kadar hızlı yükseldiğini gösteriyor
Deletedmom737382 benim merak etigim hicbirimizin haberi yokken aceba sekerlerimiz kaca cikiyordu hahaha😂 Suzii-90 @Sermec27 @Eceee7
Sermec27 Deletedmom737382 valla ben 21 haftaya kadar pizzaları hamburgerleri gömdüm baklava tatlı pasta ne varsa götürdüm hiç affetmedim 😁sınra detaylıda 22 de su fazlalıgı cıkınca ben korktum hemen o an diyete başladım evde de ölçüm cihazı vardı detaylı ultrasondan cıktım dedim ki şöyle yarım ekmek soslu döner yiyim onu da yedim bir güzel eve geldim 1 saat sonra tokluk ölçeyim dedim bir baktım 152 gözlerim fal taşı gibi açıldı 22 de sıkı bir diyete başladım o zamandır dikkat ediyorum ama iyiki de erken başladım 26 da da yükleme de acı gerçeği öğrendim 🥰
Eceee7 Deletedmom737382 bende gebelikten once de pcostan dolayi insülin direnci vardi canim zaman zaman ilaç kullaniyrdum kilo aliyr veremiyrdum bu sebepten ben bekliyordum sekeri zaten 23 te hemen yukleme yapıldı beklenmedi aslında şu ara en düşük degerlerdeyim diyetten sanirim eskiden sıkılır diyeti birakirdim simdi daha istikrarlıyim😊 Sermec27 @Suzii-90
Deletedmom737382 Sermec27 al bendende okadar😂 baklavayla aram yok, ama pastalara hic acimadim😅 yüklemeye gitmeden geceye kadar da donut lari gömdüm, sabah da aci gercekle yüzlesdim malesef🙄
Martha Merhaba bugün benim de gebelik şekerim çıktı. Haftaya tekrar çağırdı doktorum. İkinci gebeliğim ilkinde böyle bi sorun yoktu. Ailemde de şeker hastalığı yok. Akşam yemek menülerinizde neler yapıyorsunuz haftalık kabaca menü yazabilirseniz fikir olurdu biz acemilere 😔
Sermec27 Martha aramıza hoş geldin canım keşke gelmeseydin ama yapacak bir şey yok benimde ilk gebelikte cıkmamıştı şeker bunda cıktı ama genelde sabahları 1 dilim tam bugday ekmeği 1 yumurta 3 4 zeytin az peynir domates salatalık ara öğün kuruyemiş öğlen yemeği susuz sebze yemeği yanında salata veya 5 6 kaşık bulgur pilavı ara öğün yine bazen 1 yeşil elma bazen yogurtla yulaf ezmesi akşamları susuz 5 6 kaşık sebze yemeği yiyoruz kabak taze fasulye karnabahar gibi yanında 5 kaşık bulgur pilavı da yenebilir salata yogurt ile de tüketebilirsin ben mesela her gün cok az haşlanmış ette yiyorum demir düşük oldugu için her hafta 1 kere somon yiyorum ekmeği sadece sabah 1 dilim tam bugday ekmeği yiyorum öğlen akşam yemiyorum cogu zaman burayı takip et canım biz her gün menü paylaşıyoruz burda
demetinceyildirim Martha hoşgeldin mi desek bilemedim🤭Sağlık olsun şuan fazla moralin bozuk olabilir yeni öğrendiğin için hiç üzülme strese sokma kendini dikkat ettiğin sürece hiçbirşey olmaz şeker ölçümlerin ne ?
Martha Sermec27 teşekkür ediyorum evet insan keşke burada bulunmasam diyor ama bebeğim iyi olsun da her şeyi uygularım 😔 teşekkür ederim öğün fikirleriniz için 😔
Sermec27 Deletedmom737382 ben sanırım şeker yüklemesi olmadan baya bir yükledim sekeri kendime 10 haftalıkken 3 dilim baklava 15 haftalıkken 2 dilim baklava arada pasta tatlı makarnalar hamburger pizzalar valla iyiki de yemişim su an yediklerime sayıyorum yemediklerimi 🥰
Suzii-90 Sermec27 Deletedmom737382 kizlar benimde 1.saat tokluk 114 çıktı bir kepçe yesil mercimek az bamya bide tavuk hasladim bir dilimde tam buğday ekmeği valla doydum hee böyle devam ettiği ve duyduğum surece sıkıntı yok çok şükür 🤗🤗🤗