Selam kızlar, taze anne olarak hastane odasından yazıyorum size ve yanımda pamuk kızım uyuyor şükürler olsun 🥰 38+0da sabah 9da suyum ve nişanımın gelmesiyle uyandım. Hemen doktorunu aradım, nts ye bağladı ve 1 cm açılma oldugunu söyledi. Ama sancım hiç yoktu. Suyum geldigi için yatış yaptılar. 10da hastanedeydi ve 2ye kadar sürekli duyum gelmeye devam etti ama sancım yoktu. Suni sancı yla başlatalım dedi doktorum, 2de suni sancı almaya başladım, 18.00de artık dayanılmaz olmuştu sancılar. 1 dakikada geliyordu ve 30 sn sürüyordu. Alttan muayene ettiler 2.5cm açıklık var ama bebek hala yukarda dediler. Sonrası biraz zorluydu ama rabbim güç veriyor. Açıklığım 5 cm olana kadar sıcak duşa girdim, pilates topunda zıpladım, merdiven indim cıktım. Ama artık takatim kesilmişti. İşte burda devreye epidural girdi😇 Allah bulandan razı olsun, muhteşem birşey. Anında sancınız azalıyor, ben uyudum bile yarım saat✌️ sonra alttan muayene etti ebe ve açıklık 8 cm dedi inanamadım. Cok kısa Bi zamanda tam açıklık oldu, ama bebek hala tam olarak aşağı inmemmişti ve kuvvetli ıkınmam gerekiyordu. Burası biraz zorladı ama doktorum ve ebem sayesinde becerdim. Doğımhaneye 24.00te girdik ve 24.15te kızım doğdu 🥰 böyle bir rahatlama hissi yok arkadaşlar, hele plesantanın doğumu ile öylee ferahlıyorsunuz ki😇 dikişim oldu ama kaç tane olduğunu bilmiyorum, estetik dikiş atıyorum dedi doktorum. Hiç hissetmedim bile. Şu an pamugum yanımda uyuyor, sütüm az da olsa geldi ama doymadığı için mama da verdik. Birazdan tekrar emzireveğim🙏 rabbim sizlere de kolay dogumlar nasip etsin, benim ilk doğumum olmasına ragmen hızlı ilerlediğini ve kolay oldugunu düşünüyorum 🙏
Tavsiye: depent bir harika, bolca alın yanınıza. Hayat kurtarıyor.
Ilıl duş almayı unutmayın, rahatlatıyor.
Pilates topu baya kolaylaştırdı doğumumu. Ve sabır… Normal doğum cidden sabır işiymiş bunu anladım.
Hepinize harika doğumlar diliyorum 🥰🥰🥰