Vee artık bende bir Anayım 😍Almanya’da sigortasız ücretli doğurdum. 38+5 de doktor kontrolüm vardı alttan muayene oldum o gece karnımda elektriklenme gibi tuhaf ağrılar hissettim hatta buraya da yazmıştım farklıydı Çünkü neyse aşırı uykusuzdum vurdum kafayı uyudum gece 2,5 3 gibi wc kalktım ben bez koyuyordum baktım o baya ıslanmıştı afedersiniz ben altıma kaçırdım sandım çünkü sürekli idrar gelip duruyordu dedim heralde çiş kaçırdım kalktım bezi değiştim uyudum sabah kalktım yine bezimde ıslaklık ama aşırı değildi dedim akıntı vs heralde son zamanlarda diye normal durum sanıyorum budefa komple üstümü değiştirmek için kalktım altımda yoktu bir şey baktım yere bikaç damla damlıyor yine su değildir diyorum çünkü sanıyorum ki bardaktan boşalır gibi akar su burada hep öyle okumuştum dedim buda akıntı giydim üstümü daha büyük bi bez koydum evi temizledim duş aldım tekrar temizlik yaparken bu defa hepsinden daha fazla ıslaklık oldu ama yine aşırı boşalır gibi değildi aradım eşimi dedim bu gelen idrar değil su hastaneye gidelim işe kendim göndermiştim bırakıp geldi hemen hastaneye gittik saat öğle 12 gibi nst bağladılar alttan muayene ettiler ve dediler evet bu gelen su ama açılma yada sancın yok yatışa alıyoruz bugün kendi sancının açılmanın gelmesini bekleyelim dediler. İşlemler yapıldı eşimi gönderdiler güya özel oda tutacaktık ve eşim yanımda kalabilecekti pandemi nedeni ile kesinlikle almadılar ziyarete de gelemedi. Almancam da yok çok strese girdim ama yapacak bir şey yoktu. Neyse ilk gün sancı açılma hiçbir şey yoktu 2. gün sabahtan fitil verdiler sürekli Nst bağladım koldan antibiyotik verdiler hergün akşam oldu yine açılma yok yine alttan fitil verdiler tık yok ertesi gün 3 gün yine aynı sabahtan fitil alttan muayene açılma 1 cm akşama kadar bekledik akşam yine bi fitil daha akşam açılma sadece 2 cm bir daha fitil verdiler geceye doğru ama bunu makattan verdiler sebebini anlamadım dil yok öyle her şeyi soramadım 😪 ertesi gün oldu yine alttan muayene aynı dediler koldan suni vereceğiz artık sabah 9 da suni takıldı öğle 12 ye doğru 3.4 cm oldu o zaman eşimi arayıp çağırdılar ancak öyle izin veriyorlardı açılma 3 cm olunca eşim geldi benim halimi gördü oturup ağlayacaktı nerdeyse . Ebeler eşime epidural ister mi dediler onlar sormadan ben eşime demiştim Türkiye’de epidural var burada var mıdır diye oda yoktur bence demişti kadın Almanca konuşurken epidural dedi aha dedim var ama ben bi sancı anlatamam yani dedim olsun acıyı hisseder miyim falan bu kadar hissetmezsin dedi anestezi dr geldi Türk’tü risklerini falan anlatacaktı dedim ben olumsuz hiçbir şey duymak istemiyorum sadece yapın dayanacak gücüm kalmadı günlerdir zaten fitiller de sancı yapıyordu uykusuz ve yorgundum bide aç . Saat 15.00 de yapıldı hafifledi ağırlarım uzandım rahatlamıştım biraz sonra saat 18.00 gibi ben tekrar ağrıları hissettim arada ağrı dozajını arttırıyordu ama fazla değil ıkınmaya engel olmasın diye sonra eşim 19.30 gibi eve gitti çünkü açılma hala 6.7 cm di doğum saati belli değil belki gece gelecekti o gitti aradan çok geçmeden sancılar tekrar çok hissetmeye başladım özellikle alt tan saplanır gibi oldukça açılma oluyordu derken saat 20.30 geliyordu eşim aradı ebe yanımdaydı dedi hemen gel bebek geliyor 21.00 22.00 doğmuş olur eşim hemen geldi benim açılma 9 cm oldu derken 10 cm oda ameliyathane gibi değildi bildiğiniz normal yatak vardı hasta yatağı bi ebe vardı sadece sonradan dr geldi beni ters çevirtti Yani köpek pozisyonu desem doğru olur mu bilmiyorum ama yatağın baş kısmını kaldırdı ben ordan destek alarak dizlerimin üzerinde arkam dönük bir şekilde ıkınmaya başladım ama gücüm dermanım yoktu çok zorlandım çok dizlerim artık ağrıyınca düz dönmek istedim nefes alıp tutmak ıkınmak falan çok zordu ben bebek olduğunu değilde tıvaletim geliyor sanıp öyle söyledim hayır o bebek devam et dediler kafası çıktı bedeni çıkmadı zar zor bağıra çağıra ıkındım ve 22:57 de 23.02.2021 doğdu güzel oğlum. Kafası baya uzamıştı ama bu Almanlar ne yaptılar ne ettiler beni normal doğuttular kendileri kesi atmadı ama zorlanmadan ötürü kesiler oluşmuştu. Dr da müslüman bi yabancıydı araptı sanırım . Besmele çeke çeke dikiş attı . Çok uzun oldu ama daha kısa tutmuş halim doğumdan 3 gün sonra çıkardılar evimize öyle güzel bi hastaneydi ki o kadar ilgiliydiler ki buralara yabancıyım dillerine yabancıyım ona rağmen bi şekilde anlaştık doğum içinde kolaylık olsun diye Türkçe öğrendiler komut vermek için ıkın yerine bastir bastir dediler nefes al nefes ver demeyi bikaç kelime daha ebe saatlerce masaj yaptı suni sancı çekerken . Bebeğimi kucağıma alır almaz sanki o ağrı sızılardan ben geçmemişim gibi unuttum öylesine bi mutluluk sarıyor ki insanı. Hemen göğsüme koydular 1 saat bekledik öyle kucağımda temas önemli dediler .. doğumdan sonra eşimi eve yolladılar doğduktan sonrada günde yarım saatlık ziyaret hakkı oldu . Doğum ücreti 3055 Euro sonrada bebeğim için bi fatura geldi 1200 Euro toplamda 4300 Euro 🙆🏻♀️Ama sigorta bebeği karşılar diye biliyoruz babanın sigortasından onu araştırıyoruz şuan bakalım.