Delicesareti Kızlar hangi sütü kullanıyosunuz dışarıdan alınan günlük süt mü yoksa market sütü mü aynı şekilde yoğurtta önemli benim için aldığım inek sütüyle yoğurdumu kendim mayalıyorum ama netten okuduklarıma göre toksoplazma olayı olabiliyomuş
Isilhanim87 Delicesareti Sütu kaynatıp yoğurt yapıldığı için, mikrop kalmıyor ki. Kaynayan şey steril olur , bende kendi yogurdumu kendim yaptım bunca zaman
Didem34 Delicesareti kaynattıgınız icin toksplazma olmaz. Açık süt aldıgınzda kaynatıyorsunz soncta. Ben marketten alıyorm normal torku sütaş falan
Dilek0809 Delicesareti günlük pastörize süt ve ondan yapılmış yoğurt tüketmeniz en sağlıklısı eğer o olmuyorsa kutu sütleri tercih edebilirsiniz ama kesinlikle dışarıdan alınan sütleri tercih etmeyin özellikle gebelikte siz ne kadar kaynatırsanız kaynatın yine de tehlike arz eder ayrıca tüm vitamin mineral ne varsa ölüyor zaten bi anlamı yok
Sunny Delicesareti benim doktorum kaynatmayla tüm bakterilerden arınmadığını, pastörize süt ile evde mayalamam gerektiğini söyledi. Ben de öyle yapıyorum bu zamana kadar inek-manda karışık süt alıp yoğurt mayalardım artık market sütüyle.
Delicesareti Isilhanim87 bende öyle die biliyorum ama nette yazılanlar çok kafamı karıştırıyo sütü fazla kaynatıncada içindeki yararlı olanlarda ölüyomuş
Delicesareti Dilek0809 kutu sütlere hiç ama hiç güvenmiyorum süt tadı bile yok aynı şekilde yoğurt da öyle en iyisi bunu doktoruma sormak
Dilek0809 Delicesareti pastörize günlük süt demiştim zaten ama en iyisi siz doktorunuza sorun aynen benim verdiğim cevabı vereceğine eminim
sternocleidomastoideus Delicesareti valla pastörize olmayan sütün içilmemesi gerektiği söyleniyor gerçektende. Fakat bildiğim bir yerden alıyorum iyice kaynatıyorum içiyorumda , yoğurtta yapıyorum 🤷🏼♀️