Merhabalar öncelikle hepinize..hamileliğimin 4.ayından itibaren doğum telaşı hafif korkusu merakı başlamıştı 😬 o yüzden hergece uyumadan telefonu elime alıp doğum hikayelerini saatlerce okurdum🙈 kötü etkilendiğim korktuğum hikayelerde oldu ama genelde baştan beri hep cahil cesaretinden kaynaklı (ilk doğumum olduğu için☺️) pozitif düşünüyordum kolay geçecek gibi geliyordu..yaklaşık 40 gün önce doğum yaptım ancak fırsat bulup yazabiliyorum.. harika geçen gebeliğimin 36.haftasına geldiğimde maalesef şiddetli gebelik kolestazıyla karşılaştım..o vakte kadar normal planlanan doğumum kolestaz nedeniyle acil sezeryana döndü, çünkü bu hastalıkta bebek risk altında olduğundan bekletmiyolarmış çok fazla alıyolarmış bebeği hemen..doktorum iki güne bir nst ve ultrasonla sıkı takip edip 38.haftaya kadar bekletti, 38′i doldurunca daha fazla beklemeyelim alalım dedi. Soğuk bir izmir sabahı ben eşim annem hastanemize doğru yola çıktık oğluma kavuşmak için 💙☺️ Ama içimde hâlâ en ufak bi korku yok çok iyi hissediyorum sadece heyecanlıyım bu kavuşma için , kime benzeyecek hemen emecek mi gibi gibi düşünceler kafamda hastaneye vardık giriş yapıp odamıza çıktık☺️ Hemen çok tatlı bi hemşire geldi evrakları doldurup imzalatmaya o sırada bilgi verdi süreçle ilgili, ardından hasta bakıcı abla önlüğü getirdi giydirdi artık hazırdım 🙈 ameliyat saatine bi saat vardı daha oturduk havadan sudan konuşurken doktorum geldi nasıl olduğumu sordu yukarda görüşürüz ben çıkıyorum hazırlık için dedi (doktumdan dışardan özeldi, hastaneyle anlaşması olan doktordu) . Bi on beş dk sonra hastabakıcı ablamız tekerlekli sandalyeyle gelip hadi gidiyoruz telefonunuda al yanına dedi ben söylemeden 😅 alışıklar bu soruya herhalde artık direk onlar diyor. Eşinde ameliyathaneye kadar gelebilir dedi , anneme sarıldım ağlamadım gülerek çıktım odadan 🙈eşimle çıktık yukarı kapıda onunlada sarılıp ayrılırken bi sesim titredi ama yok kendimi telkin ettim ağlamayacağım bugün en mutlu günümüz bizim💙🥰 iki tatlı hemşire karşıladı beni şöyle uzanın dediler sedyeye, yan döndürüp pozisyon aldırdılar hemen anestezi doktoru geldi kendini tanıttı çok kibar bi beyefendiydi yapacağı işlemi tek tek anlattı korkmamı söyleyip sakinleştirdi, o sırada canım doktorum elimi tuttu zaten 🥰🙏🏻 Ondan aldığım güçle çok az bi kan alma acısı gibi acıyla iğneyi hissettim sonra hiç acı yok, epidural olduğu için 20 dk bekleyeceğiz uyuşmanızı dediler, o sırada hemşireler beni hazırladı hafif uyuşunca sondayı taktılar hiç acı yok , herşeyi hissediyosunuz ama sıfır acı.. önüme örtüyü örtüp bi hareketlilik hissettim baktım doktorum ve ekip geçti sedyenin başına durun başlamayın ayaklarım oynuyo benim dedim , ebe güldü çoktan başladılar korkma acı yok dedi 🙈😅 bütün hisler var sıfır acı🙏🏻 O sırada seruma bi sakinleştirici tarzı iğne yaptılar bana ve vücuduma öyle bi rahatlık yayıldı anlatamam..foça sahillerinde güneşleniyorum sanki 😂🙈 nasıl kafam güzelleşti rahatladı kaslarım , bana naptınız diyorum doktorum gülüyor tadını çıkar 😉 diyor.. ve tabi dk’lar sonra o ağlama sesi 🥺 o minnoş küçük adamım benim yan tarafa aldılar ilk bakımlarını ölçümlerini yaptılar giydirip yanağıma getirdikler bi sürü resim çekti hemşire ablamız orda, hatta profesyonel fotoğrafçı gibi bana bakın şimdi gülümseyin bi daha bakın gibi talimatlarla çok güzel anılar yakalamış bizim için 🙏🏻🙏🏻 Bebeğimi daha sonra odaya çıkarıp benim işlemlerimide bitirip odaya çıkardılar, odada doktorum geldi çocuk doktorumuz geldi bilgi verdiler tebrik ettiler , yarın sabah visit için görüşürüz diyip ayrıldılar..sonrası benim ve minik ailem için mutluluk dolu anlar 🥰 sonrasında üstümü giydirmek için bi abla geldi depend taktık geceliğimi giydim acayip bi rahatlık ferahlık geldi,,ardından hemşiremiz geldi kanama kontrolü için hafif karnıma bastı daha uyuşuk olduğum için can yakıcı hiç olmadı, bu arada odaya gelir gelmez ağrı kesicim yapılmıştı zaten, hiç vakit kaybetmeden bebek hemşiresi gelip emzirme eğitimi verdi eşimede anlattı ayrıntılı herşeyi ilk emzirmeyi yaptırdı oğlum tuttu şükür memeyi hemen ilk ağız sütüde geldi 🙏🏻 3 saat sonra o korkulan an geldi ayağa kalkma🙈 biraz sıvı bişeyler ve hafif bişeyler atıştır öyle kaldıralım dedi hemşire, çay yaptı annem bide ülker çubuk kraker tuzlu ikisi çok iyi geldi 😍 sonra hemşire geldi elimden tuttu şöyle yap böyle yap derken karşıya bak hep hooop bi baktım ayaktayımm. İçindem diyorum eee hani acııı olacaktı🙈 odada yürüdük baya bu kadar yeter istersen dedi yok dedim iyiyim az daha yürüyeyim 😅okuduklarıma göre ne kadar çok yürürsem o kadar çabuk toparlayacağım ya hiç yatasım yok🙈o kısmıda geçtik sağ salim şükür , en son sonda çıkarma ve ilk tuvalet onlarda süper geçti 👍🏻 Acısız 😍 bebeğime odaklanıp bol bol kucakladım sevdim emzirdim 🥰 aslında tüm bu sürecin sonunda şuna kanaat getirdim evet ağrı acı bünye meselesi ama çoğu şeyde beyinde bitiyor, hep pozitif düşünün herşeyin çok kolay ve güzel olacağını kendinize hergün telkin edin ve o gün için korku değil büyük buluşma için sadece merak ve heyecan biriktirin 🥰🥰🥰 herşey hepiniz için çok çok kolay ve güzel olsun sevgili anne adayları🙏🏻🙏🏻 Son olarak izmirde çınarlıda doğum yapacak anne adayları okuyorsa hastane için bi kaç bişey söylemek isterim, ben zorunlu doktor anlaşmasından orayı seçmiştim ve çok negatif yorumlar okumuştum netten, hiç negatif bişeyle karşılaşmadım hemşiresinden, ameliyathane personeline kadar , hastabakıcısından ebesine kadar herkes çok ilgiliydi bebeğim ve benimle ve güleryüzlüydü…ayrıyetten temizdi odalar ve tuvalet banyo kısmı (bu kısmı çok önemliydi benim için çok titizim çünkü 🙈) içiniz rahat olsun bu hastanede doğum yapacak olanlar varsa eğer🥰 burada satırlarıma son verirken yeni doğum yapmış taze anne atasözü ve tavsiyesiyle bitirmek istiyorum “depend hayat kurtarır” 😂😂😂 sağlıcakla kavuşun bebeklerinize🙏🏻😍
1.