Merhaba güzeller.Dün evladıma kavuştum Allahıma bin şükür olsun.Bu gebeliğim öncesinde iki kaybım vardı ,yaşadığım travmayı yaşayanlar bilirler.Bu iki üzücü olaydan sonra tekrar hamile kalmak istedim ama bu seferde hamile kalamıyordum.Aşılama olduk ama pozitif sonuçlanmadı.Artkk tüp bebek düşünüyorduk rahim filmi çektirelim dedik ve rahimde hem yapışıklık hem de perde olduğunu öğrendim.Bilenler bilir bu bulgular hamileliğin ilerlemesi için risk oluştuyorlar.Bu sebeple histeroskopi ile ameliyat olup perdeyi aldıracaktım ameliyat günümüzü aldık derkeen hamile olduğumu öğrendim yaşadığım şok,korku endişeyi size anlatamam.Gittiğim doktorlar net konuşmuyor yapacak bişeu yok bekleyip göreceğiz diyorlar.Daha önce yaşadığım kayıplarla birlikte yaşadığım tedirginliği korkuyu az buçuk tahmin ediyosunuzdur.Nasıl ağladım nasıl korktum dayan bebeğim diye dua ediyordum.Hamileliğin 23.haftasına geldiğimde rahim boyunda kısalma olduğu erken doğum riski çıkıverdi.25mm ölçüldü yatak istirahat ilaçlar vs bir sürü şey.Asla kendimi yoracak hiç birşwy yapmadım en son 13 mm lere düştü 32 haftalarda artık siz düşünün.🤦🏻♀️ Ama velhasıl tüm bunlardan ayrı olarak 39.haftada kavuştuk,çünkü inandık ,Allaha sığındık,dua ettik,e tabi ilaçlarımızı da ihmal etmedik .Yani rahimde perde olup üzülenler ya da rahim boyu kısalığı olanlar inanın ilaçlarla ve dinlenmeyle atlatabiliyorsunuz.Stres içinde olan annelere bir nebze umut olsun istedim uzun oldu biliyorum bu kısa hali 🤪 ve spinal sezeryanla doğum gerçekleşti hiç de zor değildi yok iğnesi yok sondası gözünüzde büyümesin yaşadığım en güzel deneyimlerden biriydi.Onu gördüğünüz an herşey değişiyor herşeye değiyor.İnanın geçecek herşey çok güzel olacak inanın 🥰💕💕