Selam anneler 21 günlük anneyim doğum hikayemi anca yazma fırsatı buldum. Burada hep okurdum acaba benim doğumum nasıl olacak diye sürekli merak ederdim. Öncelikle şöyle başlayayım Allah herkese benim gibi hamilelik nasip etsin hamileliğim o kadar rahattı ki (38.haftada cam silebilecek kadar😃) hamilelikte rahat olunca bana bi normal doğum cesareti geldi hep de böyleyim dir aslında kimseye ağız eğmem hep ben yaparım ben ederim havalarında takınıyorm😃 38+4de çatı muayenesine gittim doktorm açıklığımın hiç olmadığını bebeğiminde kafasının aşağı yeteri kadar inmediğini söyledi ama hep normal diye ilerlediğimiz için bekliyorz derken yine tüm ev işimi kendim yapıyorm markete vs gidiyorm eşim yanımda olmadığı için derken hiç birşey yok gibi bir yattım sabah 5.30da lavaboya diye ayağa kalkmamla suyumun gelmesi bir oldu su asla idrarla karıştırılabilecek bişey değil( hep merak ederdim bunu😃) hemen annemi kaldırdım kayınpederim falan hastaneye gittim ama hiç sancım yok ayakta işlemlerimi vs yaptım 2cm açıklıkla yatış verdiler. Sabah 6da hastaneye gittim saat 8.30gibi doktorm geldi muayanede bebek hala yukarda biraz dedi sezeryana alınacam diye korktum ama doktorum da hiç sezeryan yanlısı değildi hep normal doğum için şartları sonuna kadar zorladı bana fitille doğumu başlatacağını fitilin rahim ağzını yumuşatıp bebeğin daha iyi kayabileceğini açıkladı ve fitili aldım ama öğlen oldu açılmam 5cm olmuş tabi bu arada sancılar nasıl geliyor sağolsun eşim il dışından yetişti geldi her sancımda o kadar yanımda destek oldu ki bana ebe geliyor hareket gösteriyor biraz yapıyorm vs ama saatler geçmiyor sanki öğleden sonra saat 3civarı o kadar değişik oldum ki sancım var ama uykudan bayılıyorm sancım nstde bayağı bi çıkıyor az hafiflese uykuya dalarım o derece nstden çıkıyorm hadi plates yap yürü diyorlar ama imkanı yok adım atamıyırm çok fena bi halsizlik düştü üzerime derken doktorum bi geldi ki açıklığım 8cm olmuş ebe bir yandan hemşire bir yandan sancım çıktıkça bana bebeği ittirmemi söylüyorlar ama ıkınma hissi sıfır bende sancı geliyor ama ıkınamıyorm derken 1-2saat odada yatakta çok fena o sancıyı çekip ıkınmaya çalıştım ama nafile derken açıklığım 10cm ve hadi ben doğumhaneye doğumhaneye geldim Allahım hala ıkınamıyorm o his bir türlü gelmedi bende sonra iki ebe karnıma bastırmaya başladı bebek insin diye derken bir çığlık atmışım eşim dışardan koridordan videoya çekmiş 😃 12saatin sonunda saat 18:04de Taha’ma kavuştum. Doğumhaneden çıktığımda sesim kısılmıştı😂 ıkınma hissi gelmediği için hep yapay ıkınmalar bağırmalar olmuştu. Çok zor bir süreçti hatırladığım kadarıyla ama inanın şuan zorlandığımı vs hayal mayal hatırlıyorm çektiğim sancının nasıl birşey olduğunu gerçekten hatırlamıyorm biri bana doğum sancısı nasıl bişey dese inanın çok yeni olmasına rağmen tarif edemem Rabbim tüm bekleyenlere sağlıkla bebeğini kucağına almayı bebek hasretin de olanlara da müjdeli haber alnayı nasip etsin inşallah. Bu arada doğumum akşam 6da oldu sabah 11de hastaneden ayakta yavrumuzla çıktık çok şükür. Yalan değil eve gelince 2hafta çok çektim normal doğum yapıyorsun hemen ayaklanırsın demişlerdi ama zoraki ıkınmaktan doğumda hemeroidim çıkmıştı inanın kesiden dikişten çok o zorladı oturamadım ama ilaç krem vs o da geçti çok şükür şimdi oğlumu uyuttum sizlere bu hikayemi yazdım darısı daha da pozitif hikayeler sizlerin başına olsun inşallah❤