Canım benim bu ikinci hamileliğim. İlkinde önce Özlem hanıma gittim tatlı bi kadın ama özele göre ilgi beni tatmin etmedi. Hatice hanıma gitmeye karar verdim o daha bi ilgili gibi davranıyor(ama bence tamamen görevi gereği olduğunu düşünüyorum samimi değil ) neyse Hatice hanımla devam etmeye karar verdim ama doğumu ona yaptırmayı düşünmedim hiç çünkü hep sezeryan paylaşıyordu instada. Neyse doğum vaktim geldi devlete gittim çatı vs. Geriye çok iyiydi ama ben çok hassas bi insan olduğum için oradaki doktorun davranışları yüzünden aglayarak eve döndüm . Mecburen Hatice hanıma mj attım hastaneye geçin geliyorum dedi . Ben hastaneye geçtiğimde açıklığım 6 cm ti bulmuştu. Hatice hanım gelip muane etti ve bebeğin 3800 görünüyor ama bugünlerde sürekli cihaz böyle gösterip daha kilolu bebekler doğuruyor diyerek beni sezeryana ikna etmeye çalıştı. Sancılarım 100 lerde olmasına rağmen çok iyiydim bu yüzden normal olsun diye ısrar ettim . O Arada biraz Daha düşünüN tekrar geleceğim o zaman yine soracağım diyordu ve on dakka arayla toplam dört kez falan gelip beni Sezeryana ikna etmeye çalıştı Bebek kilolu olmasa bile omuzlarının takılıp boğulma riski olabileceğini söyledi ki benim bebeğim üç 800 gram görünüyordu insanlar 4,5 kg normal doğuruyor yine de pes etmeyip normal doğumda ısrarcı oldum bunun üzerine bana bir kağıt imzalattılar bebeğin ölüm riskine karşı hiçbir sorumluluk kabul etmedikleriyle ilgili. Bu sefer eşimle doktorun hareketlerine bakıp tereddüt ettik çünkü normal doğumu bilmiyor gibi davranıyordu kendine hiç güvenmiyordu yine de biz imzaladık o kağıdı sonra beni doğum odasına aldılar normalde hiç karşılaşmadığım bir olay benim görümcem de hemşire ona anlattığımda böyle bir şeyi nasıl olur diye şaşırdı oda.Resmen açıklığın 9 Cm olmuş ama onlar beni sürekli çatala indirip çıkartıyolardı yaklaşık 6 7 sefer Sancım geldiğinde çataldan inip topa bindirip tekrar çatala alıyorlardı oysa kime anlatsam bu evrede sadece ıkınmam gerektiği söyleniyor daha sonra tansiyonum çok yükseldi panik yaptılar ben de artık dayanamayacağımı söyleyip sezeryan istedim Resmen yanımda sanki onları duymuyormuşum gibi yaşlı ebe hadi hatice hanım diye gözlerini açıyordu hani hazır karar vermişken hadi hemen sezeryana alalım der gibi ben artık bebeğime bir şey olacak diye korktum ve sezeryan Kabul ettim ve gerçekten hayatımda büyük bir tramva oldu benim için hala içimde büyük bir yara bir de benim doğum zamanı bir buçuktu ama kayıt yaptırmaya gittiğimizde iki gün önce zamlandığını söyleyip 1900 aldılar fotoğrafçı vs hiçbiri gelmedi yani çok uzun anlattım canım ama kesinlikle sana tavsiye etmiyorum sadece doktorlarını değil hastanede çok kötü ikinci doğumuUzakta olsa başka bir yeri Düşüneceğim. Ama illa Bu iki doktordan birini dersen Özlem hanım normal doğum yaptıdığını biliyorum . Bu arada bebeğim 3730 doğdu kendisi 4 kilo üzeri doğacağıma emin gibiydi ama söylediğinden daha düşük çıktı kilosu. Çok uzun oldu kusura bakma . ❤️