Elcingzllp Merhaba. İkili tarama testi yaptırmam gerekiyor ama devlet hastaneleri yapıyor mu acaba 🙄🙄bilen varsa yazabilir mi?
Asyaerciyes Elcingzllp yapıyorlar fakat önce muayne olmak gerekiyor sıra yok randevu ile dediler 15 gün sonraya vermişlerdi bana ayrıntılıya gitmek içindi benimki özelde 80 tl yaptırdım ikili testi
Iremburak Elcingzllp ilk özelde yaptım 400 liraya sonra doktorumu değiştirip devlette yaptım ikiside aynı şeye baktı zaten mutlaka bakıyo ense kalınlığı burun kemiğine falan benim iki hastanede kan aldı ultrasyonla baktı devlette yaptır ikiside aynı şeyi söyledi boş yere para dökme kuzum
prensesimbenim_ Elcingzllp evet canım ben yaptırdım hem ultrasondan bakıyor hemde kan veriyorsun kan sonucların 15 gün icinde cıkmış oluyor
Gunes3434 Beyzali sadece kan değilmiş, hem ultrasson hem kan tahlili yapılıyormuş. Ultrasonda ense kalınlıgı burnu falan kontrol edilmesi gerekiyormuş. Bende 2 hafta sonra gireceğim
Gunes3434 Asyaerciyes size ultrasonda baktılar mı? Cinsiyetle ilgili bişey söylendi mi? Ve renkli ultrason verildi mi?
Lulemom Yapıyolar ama bence imkanınız varsa özelde yaptırın. Devlette ilgilenmiyorlar pek. Genelde burda görüyorum 100-200₺ arası fiyatlar. Yerine göre değişiyor
Nilya88 Ben az önce geldim, canım özele gidiyorum ense kalınlığı vs detaylı inceledi tarama yaptırcakmısın dedi hayır dedim imkanım varsa özele git kan yaptırmasan daense kalınlığı vs bakıyorlar
Elcingzllp Çok teşekkür ederim hepinize. İnternette 500lü fiyatlar çıkınca hastanelerden de bilgi alamayınca devlete yönelmiştim direk :) o zaman özelde yaptırırım
Elcingzllp Devlette randevu sorunu çok zaten asla istediğim zaman randevu bulamıyorum. Muayenelere özele gidiyorum. Bide ilk gebeliğim çok acemiyim :) :)
Asyaerciyes Gunes3434 evet 2 aydır renkli alıyorum ben ikili test esnasında cinsiyetide söyledi doktor
Nilya88 Gunes3434 cinsiyet söyledi evet ense kalınlığını göremedi diye detyalı da baktı onun çıktısını istedim onu da verdi
Oozgn Elcingzllp merhaba ben 6 yıl önce devlete yaptırdım şimdi 2. Bebeğim üniversite hastanesine gidiyordum ilk önce muayine oldum ense kalınlığı burun kemiği ölçümü yapılıyor sonra aç tok fark etmeden kan alıyorlar kanım şehir Hastanesi’ne gitti üniversitede bakılmıyormus. 1 hafta sonra sonuçları göstermeye gittim orta risk çıktı fetal DNA test öneriyorlar 3000 3500 TL civarı ama yaptirmadim bebeğimi aldırmayı düşünmüyordum. Keşke içim kurtlanmasin diye ikiliyide yaptirmasaydim
tcasl Elcingzllp ben şimdi geldim başakşehir çam sakuraya gittim kadın doğum doktoru kan idrar istedi verdim hemen yarın için de perinatolojiye randevu verdiler ölçüm yapılıcak yapılıyo yani
Nilya88 Gunes3434 hayır renkli vermedi siysh beyaz ama normal ultrason değil ben ekrandan renkli gördüm veridği siysh beyazı
tcasl Elcingzllp fatih aktoze gittim ama çoğu doktor iyiymis bundan sonra hangisine randevu alabilirsem ona gidicem bence yakınsa gidin hiç sıra bekledim işimi o kadar hızlı halledip çıktım ki