pia34 Bebeğin kıyafetlerini yıkayacağız da bu hafta, hem Duru Granül sabun aldım hemde Frosch’un sıvı sabununu aldım. İlk etapta sıvı sabun mu kullanmak gerek yoksa granül mü? Var mı bu konuda uzmanların bir önerisi acaba, duyan bilen?
Writebirds pia34 ben bilmiyorum ama, ben deterjanına yumuşutacıyıda sıvı aldım, toz olanlar kalıntı vs bırakır diye düşündüm bide bir kaç kişide öyle diyince mantıklı geldi banada
Mervuras26 pia34 bende dalin granür ile yıkadım elde yıkama programında ilave su seçeceğiz ile yıkadım . Ama aklınızda bulunsun sabunu normal deterjan kadar değil az kıymak gerekiyor . Bir kere o hatayı yaptım çok köpürdü program bitince ekstra durulama yaptırmıştım . Az koyarsanız sorun olmuyor
pia34 Writebirds Evet bana da öyle geldi. Granül de 2 kez durulama yaptırın demişler üstünde kalıntı kalmasın diye. Bu mantıkla sıvı daha makul gibi görünüyor da, kayınvalidem ile annem ısrarla granülle yıkanır dedi. Ben de kararsız kaldım o yüzden.
Writebirds pia34 hımm bence sıvı daha doğru gibi hatta doğru yani ben pek başkalarının dediklerine kulak asmıyorum 🤣🤣kendim araştırıp doğruyu bulmayı seviyorum
Kahvekolik Cogu sivida kimyasal var ama temiz icerikli olanlar var minoris fln ama biraz pahali granül daha saglikli suyla cozdurup kullanabilirsiniz ve yumusatici onerilmiyo instadan muhendisinoglu sayfasina bakip icerigi temiz detarjanlara bakabilirsiniz evde yapilabilecek yumusatici tarifide var orda
pia34 Kahvekolik Ben de orayı takip ediyorum, Frosch markayı da öneriyordu ondan aldım ama baya bahalı. 20 yıkamalık olan 80 küsür lira verdim valla. Yumuşatıcı da yine Frosch’unkini aldım ama kullanmayacağım sanırım.
Dry34 Kızlar benim arkadaşim da bebek şampuanı ile yıkıyormuş , bimdekini alıyorum onunla yıkıyorum dedi . Sonuçta çocuğu da bebek şampuanı ile yıkıyoruz daha güvenli benim için dedi. sizce nasıl olur şampuan ile yıkama
pia34 Dry34 Valla benim aldığım içeriği en temiz bebek şampuanı Mustela’nın. O da zaten çok pahalı. Bir de çamaşırda kullanırsak yandık valla :)
Beyzan pia34 benim burda okuduğum duru granül koyu kıyafetlerde beyaz leke bırakmış kiminin deterjan gözünde çözülmeden kalmış bazı anneler çift durulama yaptirmis bazı anneler sulandırıp dökmüş makinanın icine. Ben hiç kullanmadım bu nedenlerle sıvı deterjan aldım direk yumuşatıcı tercih etmedim kimyasal olması nedeniyle. Çıkmayan lekeler için de fıs fıs leke çıkarıcı aldım e bebekten kaka lekesinin filan üstüne direk sıkıp öyle yıkadım sorun yaşamadım
Kahvekolik pia34 granullerde iş goruyo hem kokusuda guzel azcik seye o kdr para vermek bana biraz sacma geliyo bakim urunlerini mustela aldim ama uzun süreli gidiyo
pia34 Kahvekolik Ay evet valla. İlk etapta alayım dedim paraya koydım ama süreklilik arz edemeyeceğim ben de :) 20 yıkama 80 lira. Zaten ilk başlarda çok fazla makine çalışıyormuş, çok kirleniyormuş üst baş. Dayanmaz..
Susam1 pia34 bende dalan granül matik aldım canım ama koyu renklerde kalıntı kaldı beyaz beyaz bende sıvı alcam valla bunu mecbur bitircem çok az ölçüde koyucam bitene kadar