Herkese merhabalar :)
İkibucuk yaşında kızım içinde kullandığım foruma sürpriz ve hiç beklenmedik bir şekilde oğlum için geri dönmüştüm.
15 Mart günü kontrolüm vardı 37+3 düm.
Ve preklamsi olduğu için ödem söktürücüler tansiyon hapları ile bu haftalara şükürler olsun geldim. 15 marttan bir hafta önce nst de bebek hareket halindeyken kalp atışları düşüyor. Artık bebek de rahat değil stresli tansiyon da var haftaya gel nst gene böyle çıkarsa riske atmanın anlamı yok doğumu yapalım dedi doktorum.
İlk doğumda preklamsi den ve 25 saat sancı dan sonra sezaryan olduğu için 2. Doğum da sezaryan karar vermiştik.
15 Mart günü nst gene aynı çıktı ben zaten artık tansiyon ödem vs zorlanıyordum sancılarım düzensiz ama 80 leri buluyordu o yüzden çanta vs. Hazırlıklı gitmiştim.Dr da riske atmayalım dedi. Zaten riskli gebelik olduğu için ciğer geliştirici olmuştum iki doz bir hafta önce
Saat 10 da yatisim yapıldı. 10;30 da kan alındı damar yolu açıldı tekrar nst yapıldı. Kanda covid testi ve diğer testler yapıldı test sonucu gelince alırız dediler. Saat 11;20 de ameliyathaneye gittik. Bu sefer ilkinden zordu benim için. Zor olansa 2.5 yaşında kızımı bırakıp ameliyat olmakdi. Olası tüm kötü şeyler aklımdaydı çünkü bütün ameliyat boyunca kızımı düşündüm.
Spinal için omuzlarını eğdim. İlkine göre bu sefer nedense belden yapılan iğne canımı çok yaktı. Sonra hemen yatırdılar. Oksijen maskesi taktılar önlük o su bu hazırlık derken Dr um geldi 11;45 de 37+3 2.975 gram 47.5 cm oğlum doğdu 🤲 sonra dikim vs başladı mide bulantım oldu iğne yaptılar geçti. Basım çok ağrıdı ameliyat sırasında iğne yaptılar oda geçti. Size tavsiyem başınızda duran anestezi teknikerin hislerinizi şikayetlerinizi söyleyin. Çok yardımcı oluyor ve ilaçlarla şikayetinizi gideriyor. Sonra odaya çıktım. Ama oğlum yoktu 2 saat gözetim altında durdu. Bogazindaki balgamı atamamis aspire edip beklettiler. Sonra tam süt sagip gönderecektik ki haber geldi oğlunuz geliyor diye 10 dk sonra geldi. Şükürler olsun sağlığı yerinde.
Sutum de az da olsa geldi. Emdikçe çoğalıyor zaten oyuzden takmayın.
Ben ilkinde de bu sefer de de gaz sorunu yaşadım. Gazimi hemen çıkaramadım. O yüzden sağ omzuna vurdu sancısı. Gazimi çıkardım ama üç gün omuz ağrısından mahvoldum. Sonra volteren ve ağrı kesiciler ile şükür oda geçti.
Bazı tavsiyelerim var sizlere 🤗
Bol yürüyüş yapmak önemli
olabildiğince su için sıvı alın.
Ne kadar çok idrar çıkışı olursa anestezi etkisi o kadar çabuk gidiyor.
Bebeğinizi her ağladığinda memeye tutun emsin sıvı alsinki sarılığı geçsin 👍
Moreliniz hep yüksek olsun ilkinde çok morelsiz gergin ve eşimin ailesi tarafından mutsuz bir doğum yaşamıştım.
Bu sefer çok daha morelli idim.
Gece eşim kaldı yanimda malum kızım var annem ona bakmak zorunda kaldı.
Ama kalabiliyorsa anneniz mutlaka yanınızda olsun.
Benim hastanem çok az kişi ve çok az süre olmak şartı ile ziyaretçi kabul ediyordu. Ama ben etmediğini dile getirdim. Çok fazla gelen olmadı şükür 🤲 malum pandemi. Soranlara arayanlara kibarca biraz kendimizi toplayalım görüşürüz elbet dedim. En azından 40 çıkana kadar veya çocuk biraz toplayana kadar almak istemiyorum kimseyi çünku.
Onun dışında şükür oğlum iyi.
Dört kişilik aile olduk. Kızımin kardeşine alışma sürecini olası en az kıskançlık ile atlatmaya çalışıyoruz. Biz de uykusuz geceler ile 😂 ayakta kalmaya çalışıyoruz.
Şimdiden sizlere hayırlı mutlu sağlıklı doğumlar diliyorum. 🤲
Sorularınız olursa yazabilirsiniz.
Hayırlı günler .
Hayırlı doğumlar..
Hayırlı evlatlar .. 🌺🌺🌺