Vee sira bana gelecek mi derken derken ne ara gectigini anlamadigim hamileligimin bitis seklini sizinle paylasmak isterim🤭
Benim oglan 32den beri az az kilo aliyordu kilosu 2 hafta geriydi hatta cok post acmistim bununla ilgili. 38. Haftaya geldigimizde kilo alimi durmustu ve bir sonraki gun normal dogum icin yatisim yapildi. Şansıma çatım cok uygun ve acilmam 3 cmdi. Sabah erkenden suni sanci takildi basladik seruvene. Elimden geldigince eglenceli gecirmeye calistigim eşimle danslar ettigim ara ara kivrandigim sanci seruvenimin sonu hüsran😊 7 saat sonunda acilmam hala 3 cm 😊😊😊 doktorum geldi tabii nekadar bekleyecegimiz belli olmaz gel cocugu yormadan sezaryene alalim dedi ben biraz daha beklemek istedim cunku sezaryenden ciddi korkuyodum. Bekledik ve bebegimin kalbi yavaslamaya basladi tabii ki acil sezaryene alindim.
Mekanin soguk oldugu kadar insanlarinin da okadar sicak ve eglenceli oldugu ameliyathaneye girdim.
Spinal tercih ettim bebegimi ilk ben gormek istedigim icin.
Benim her postun altinda sordugum soruyu kendi hikayemde cevapliyorum: hayir igne acitmiyor 😂 damaryolu actirmak daha acili kizlar. Anestezi doktorum beni kambur oturtturdu one egildim ve bir bir yaptiklarini anlatti. Temizliyorum vs gibi ama igneyi yaparken igneyi yapiyorum demedi islem bitti dedi ben anlamadim bile okadar hissetmedim yani😂 sonra yatirdilar. Sonda takildi, gene hissetmedim uyusukluk basladigi icin. Anestezi doktoru basimda duruyordu, uyusmamaktan cok korktugumu soyledim. Once sag sonra sol ayagimi kaldirmami istedi tabi ayagin a sı bile yoktu bende😂
Anestezi doktoru kendini deniz kenarinda hayal et bebegin de seninle vs gibi orneklerle kafami dagitiyordu ayni zamanda simdi saga sola sarsilma hissedeceksin gogus kafesine baski olacak diye anlatirken birden 5ten geriye saydirmaya basladi vee o an bebegim karsimda🤭 o hissin anlatimi yok gercekten sezaryen olacak varsa spinal tercih edilmeli. Hemsirelerden birine fotografimizi da cektirtip kendime gonderttim hatta🤭
Sonraa bebis giydirilirken dikislerime baslandi bebegi onden cikardilar benim dikislerim bitirildi.
Odaya gittigimde bi 2 saat daha uyusuklugum devam etti spinal mucizesi ile ilk agrilari hissetmemek mukemmel.
Sondam o gunun gecesinde gercekten acisiz bir sekilde firt diye cikarildi.
Herkesin korkulu ruyasi olan o ilk yuruyus 🤭
Kizlar kolay diyemeyecegim ama inanin dayanilmayacak bir acısı yok. Zaten hemsireler sizi tutarak kaldiriyor. Evet biraz kambur ve ayaklarinizi surte surte yuruyosunuz dikisler sizliyor organlar agriyor ama vucut yurudukce aciliyor.
Spinal olanlara yuruyus onermiyorlar bas agrisi olur diye benim aksine basimda agri olmadi, bol su ve aci nescafe tukettim. Ayni gun gazim da cikti buyuk tuvaletim de. Bunlarin sebebini yuruyuse bagliyorum.
Suan 3. Gunumdeyim dogumu 18.03.21de yaptim.
Tek basima yuruyorum ihtiyaclarimi tek basima karsiliyorum bebegimle ilgilenebiliyorum.
Benim tek sanssizligim kronik farenjit olmam o da doguma denk geldi🤦🏻♀️devamli genzime akinti ve oksurum var cok zor oksuruyorum. Aman dikkat edin kendinize cunku oksurmek sezaryende cekilir cile degil. Ins olmaz ama aranizda sezaryen sonunda oksuren gicigini cikaramayan varsa dikisine bastirarak oksursun. Aciyi biraz azaltiyor hemsire soylemisti. Sutum gec gelmedi ama fazla gelmiyor emdikce cogaliyor pes etmeyin✌🏻
Son olarakta sunu soyleyip kapanisi yapiyorum, o cok övülen dependi alın kızlar hayatimi kurtardi🤭
Ben artik mezun olarak happykids’e kaciyorum. Sorunuz varsa mutlaka cevaplayacagim.
Allahim bebek isteyenlerin kucagini bos birakmasin, bebek bekleyenleri de saglikla hayirla kavustursun insallah🤲🏻
Hoşçakalın🙋🏻♀️