MerveSglk95 jldpmk34 anne karnında tespıt edıldı öyle çok bi genişleme yoktu 3 aylıkken sünnet ettırdık sonrada geçti
senemmm123 jldpmk34 çok geçmiş olsun. kalpte parlaklık ve böbrek genişlemesinin doğuma kadar düzelebileceğini biliyorum.benimde suyum alt sınırda 7 çıktı. bol bol su içiyorum bebeğin hareketlerini takip ediyorum. inşallah sorunsuz kavuşursunuz bebeğinize içinizi ferah tutun.kontrollerinizi aksatmayın
Zgozel3436 jldpmk34 jldpmk34 hayır hayır sakın ağlama bebişin herşeyi hissediyor şuan🥰 onun için de havuç iyi geliyor diyorlar ama bol bol havuç ye istersen
Suzii-90 jldpmk34 benim bebeğim erkek canim bizde de kalpte parlaklik ve bobrekde genisleme çıktı detayli ultrasonda ama gecti cok şükür 20.haftada öğrendim 24.haftada geçmişti bol bol dua et cnm duzelir insallah Allahin izniyle
1nur Suzii-90 merhaba geçtiğini tekrar detaylı ultrason yaptırarak mı anladınız. Yoksa normal ultrasonda mı belli oldu
handeliz Suzii-90 benimd3 bebegimde 20. haftada beynnde bir kist ve bobrek genislemesi cikti 2. li 4lu testi temiz ckmisti doktorumm bana gore saglikli ama niftt testi yaptrmada fayda var dedi bende cok kotu oldumm beklemiyordum 2 li ve 4lu temiz ciktigi icin 😑
Suzii-90 1nur normal ultrasonda bakti doktorum zaten geciyo demişlerdi hem.perinatolog hem kendi doktorum cok şükür geçti insallah herkesin bebegi sağlıkla doğar benimde sizinde
Hilal231112 Benimde 22 hafta detaylı usg böbrek genişlemesi fark edildi .Sağ böbrek 4.1 mm kendiliğinden geçiyor denildi ama benim yapabileceğim birşey var mı ? Önerebileceğiniz ?
jldpmk34 Hilal231112 eğer bu bulgu dışında başka bisey yoksa çok onemsemiyorlar kendiliğinden geçiyormuş, zaten anne karnında yapacak bisey de yok diyorlar
Suzii-90 handeliz beyninde kisti bilmiyorum cnm benim kalpte parlaklik vardi kalsiyum birikmesi demişlerdi ona da
jldpmk34 handeliz ben nifty testini 14 haftada yaptırmıştim ama 20 haftada kalpte parlaklık ve böbrek genişlemesi çıkınca doktor bu iki bulgunun bir arada olmasının down riski olduğunu nifty yaptırmış olsam bile orda %1 lik bir ihtimal olduğunu soyledigi için şu an bütün korkularım yine başa döndü, yani Bu nifty testi de rahatlatmiyor
[silindi] jldpmk34 sırf bu yüzden doktorum benden detaylı istemedi insanın morali bozuluyor belki hepside doguma kadar düzelip gececek ama yaşattığı stres sizede bebeğe de yeter anne karnında Bi tedavi olmuyormuş çünkü size herhangi Bi tedavi başladılar mı
WmonallissA jldpmk34 siz nerdeyse sonucu %99 olan nifty testi yaptırmışsınız temiz gelmiş, bence kromozal bir hastalık olsa mutlaka çıkardı, erken doğum konusu ise belli olmaz suyunuz artabilir, havuç ve deveci armutunu öneririm bunu içinde
jldpmk34 WmonallissA su azlığıni doktorum 13 haftada farketmisti 7cm di o günden beri hergun 1 bardak havuç suyu içiyorum detaylıda 9.7 cm çıktı ama doktorum hala yetersiz olduğunu erken doğum olacağını düşünuyor
[silindi] jldpmk34 keşke yaptırmasaydın canım ama olmuş artık stres yapma dua et hersey allahın elinde hepsi gececek sağsalim doğacak inşaallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
handeliz jldpmk34 bencedr nifty testiniz temiz gelmis insallah birsey cikmiycakk allahim beterinden korusun insallah bizim testimizde temiz cikar nasipten ote koy yokk cok dusunuyorum uzuluyorum ama allahim en hayrlisini bilir ne diyimm 😑
jldpmk34 Emineyigit doktorun dediği ve internetten de baktığım kadarıyla bu bulguların birinin olması Bi anlam ifade etmiyor ama ikisi bir arada olunca risk oluyormus
Emineyigit jldpmk34 valla canım bilmiyorum ama benim de bebeğimde böbrek genişlemesi vardı ve iki haftada gelişimi gerideydi doğumdan önce daha önceleri 5 gün falan geriydi benimde suyum azaldığı için acilen doğum yaptım şükür çocuğumda sıkıntı yok şimdilik 🙏🤲🤲 kalbini ferah tut
Emineyigit jldpmk34 benim ikili testimde HCG değeri yüksekti onun içinde ecopirin vermişti doktorum daha sonra perinatolojiye gittim her ihtimale karşı şükür ki bişey çıkmadı
jldpmk34 Sinem_469 peki size doktorunuz yakın takip yaptı mı, ya da ileriki haftalarda tekrar detaylı ultrason yada fetal eko önerdi mi acaba
Hilal231112 jldpmk34 başka bulgu var mı bilmiyorum birtek böbreği söyledi.Onuda takip edeceğiz bir problem değil dedi.Ben çok korkuyorum napıcağımı bilemedim 🤷🏻♀️