Kızlar 8Ocakta doğum yaptım. Neredeydin şimdiye kadar derseniz ilk zamanlar çok zorlu geçti ancak kendimi toparladım. Uzamış sarılığımız vardı yeni yeni düzeldik.
Gelelim doğum hikayeme…
Gece saat 3 gibi başlayan sanki gaz sancısına benzeyen bir sancı ile uyandım. Çok rahatsız etmeyen ama ara ara giren bir sancıydı. Sabah namazına kadar ara ara uyandım. Sabah kalkıp namazı kıldım. Eşime dedim ki yakındaki devlet hastanesine bir gidelim nst çektirelim sanki sancım var gibi.
- Haftada olduğum için pek olası gelmiyordu ama yine de gittik. (Kendi doktorum 40 dakika uzaklıkta ) nst de çok fazla sancı çıkmadı ama ebe dedi ki bir açılmana bakalım.
Bir baktı 2 cm açıklık var dedi. Ben heyecandan ne yani şimdi geliyor mu dedim.
Neyse eşimle birlikte ve geldik bu arada sancılarım sıklaştı. Nasıl tarif edeyim, adet sancısı gibi ama ara ara giriyor. Girdiği zaman zorluyor sizi ama geçtiğinde sanki o ağrılar sizin değil gibi bir şey.
Doktorumu aradım 9buçuk gibi hemen gel dedi. Dediğim gibi bir saatlik yol gittik. Giderken sancı aralıklarıma baktım 2 dakika falandı. Doktor muayene etti açılmam 5cm oldu dedi.
İlk doğumum olacağı için korkuyordum tabii ki. Hemen orda çatıma baktı uygun olduğunu söyledi.
Ben epidüral doğum istedim. Hemen doğumhaneye aldılar , epidüral takıldı.
burada canımı sıkan şey suyumu patlattılar . Ben suyuyla birlikte bebek gelsin isterdim daha kolay olacağı için. Neyse epidüralden sonra beni odaya aldılar sanki geç olacak benim doğumum diye. Yarım saat sonra hemşire açıklığıma baktı. Kadın şok oldu 😬 tam açılma olmuş dedi. Beni apar topar doğum odasına aldılar. Orda biraz doktoru bekledik.
doktor geldikten sonra 10 dakika içinde miniğim kucağımdaydı. 11.30 da doğum bitmişti.
epidüral sayesinde doğum ağrısı hissetmedim, ama doğum sürecinde içimden kayışını, ıkınma hissini falan yaşadım hep. Tavsiye ederim epidüral doğumu. Biraz dikişlerlerim vardı ilk bir hafta beni rahatsız etti ama çabuk iyileşti.
Bu süreçte öğrendiğim şey sevgili anneler doktorunuzla mutlaka doğum sürecini konuşun, konuşamadığınız bir doktorla yola devam etmeyin.
Benim doktorum işinde çok iyiydi ama iletişim zayıf kaldı aramızda.
doğumdan sonra burda görüp aldığım depend bezler çok işime yaradı açıkçası.
Doğumdan sonrası için elektrikli göğüs pompası tavsiye ederim. Sütün hızlı gelmesi ve artması için baya işe yarıyor. Stok yapmak için de iyi oluyor.
Sarılık olmaması için doğunca sık sık emzirin.
Kabız olmamak için doğumdan sonra şekersiz kayısı kompostosu çok işe yarıyor.
İncir hurma gibi şeyler süt artırıyor.
Aklıma gelenler bunlar kızlar. Sorularınız varsa severek cevaplarım. Doğumdan korkmadım açıkçası ben. Korkulacak bir şey değil. Ancak doğumdan sonra yanınızda size destek olacak biri mutlaka olsun. Özellikle kendi anneniz bu konuda çok yardımcı olacaktır.