Merhaba 😃 bende burda 38 hafta boyunca her gece doğum hikayesi okumadan uyuyamayanlardandım Rabbime çok şükür bana da yazmak nasip oldu çok pozitif değil ama negatifde sayılmaz..öncelikle eşimle 2 ,5 yıldır evliyiz biz aralık 2019 da planlı olarak çocuk yapmak için çalışmalara başladık kendim sağlık personeliyim hormon vs tüm tahlillerimize öncesinde baktırdım bi sıkıntı yoktu fakat olmadı taki Haziran 2020 ye kadar bekledim denedik yani panik yapmadık hiçbirzamsn ovulasyonu takip ettim haziran ayında bi kadın doğum doktoruna gittim doktorum yumurtalıklarımın güzel olduğunu hatta çok gelişmiş olduğunu söyledi salı gününü değerlendirin yakalama ihtimali yüksek o gün çatlar dedi 🥰olmazsa diğer ay rahim filmi için gidecektim Rabbim aratmadı çok şükür 🙌🏻 gittiğim gün cumaydı bu arada yumurtaların canlı kalma süresini de hesap ederek o günden başladık çarşambaya kadar devam 🙈🙈 neyse artık bekleme süreci zaman geçmiyor hergün kendimde belirti arıyorum yok ()beni çocuk isteyenler çok iyi anlayacaklardır😂 )her sabah kalkıyorum bi belirti yok yine bi Temmuz sabahı kalktım ama benim adetime 10 gün var ama bende bi kasık ağrısı hafif dedim oldu 👍 hemen aynaya baktım kirpiklerim de karışmış (bu hamilelik belirtisine hiç inanmıyordum ama bende tuttu kesinlikle 🙊)zaten sağlıkçı olduğum için evde yeterince testim de vardı bismillah diyip yaptık bakalım ama diyorum regl e 10 gün var çıkmaz hele de idrarda hiç çıkmaz ama işte dayanılmıyor yaptım ve ben şok 😳 çıktı pozitif ağladım dayanamayıp evdede tekim şimdi emin de olamıyorum erken baktığım için 3 gün sonra yine pozitif çıktı ve ogün hastaneydim direk kan verdim 160 lardabi değer çıktı 2 gün sonra 640 lardaydı hemen randevu aldım ertesi güne regl olacağım gün hastanedeydim doktor görünmez falan dedi bende erken döllenme oldu erken öğrendim duramadım falan deyince baktı mecbur sonra bana hak verdi tabi iyiki gelmişsin riskli ⚠️ dedi yani keseyi gördük ama duruş bozukluğu varmış Progestan başladık fitil olarak aldım çok şükür 20 gün kullandım ve herşey normale döndü..Genel olarak harika bi hamilelik geçirdim diyebilirim hiçbir şikayetim olmadı hatta ben kendimden şüphe ettim hep acaba bişe mi oldu bende hiç belirti kalmadı deyip 17.haftamda bebişi hissedince bi rahatladım öncesi hep bi korku vardı içimde çok şükür 17 haftadan da daha doğurduğum günün sabahına kadar da bebeğim hep hareketliydi içim hep rahattı aktif olarak çalıştım fazla ağırlaşmadım yawrum beni de hiç üzmedi sağolsun rahat geçirtti bana bu süreci 72 kilo ile hamile kaldım bünyem kilo almaya müsait olduğu için ilk 5 ay diyet yaptım 70 e düştüm 33.haftama kadar sadece 5 kilo aldım 80 le kapanış yaptık çok şükür 🙌🏻 hep normal doğum istiyordum ama hani sıkı sıkıya da bağlı değildim sezeryan fikri de aklımın bi köşelerinde hep vardı normal için hazırladım kendimi 32.haftamda yeniden işe başladım aktif yürüyüş yaptım 37 de doğum iznine ayrıldım ve yürüyüşlere yine evde devam ettim squat ,hurma merdiven herşey yaptım 37+5 de çatı muayenesi oldum doktor çatı müsait uygun ama bebek 👶 kanalda değil dedi ebe de içimi kararttı daha inmez falan dedi ben daha fazla yürüyüş yaptım 3 gün sonra kontrolde yine inmedi doktorum bekleyelim son ana kadar dedi ben yine tabi yürüyüş squat devam hala 38+5 de randevum vardı rutin kontrol ama benim 38+3 de geceden kontrol günüme kadar dayanılmaz bi şekilde sancılarım artmaya başladı ve düzenli giriyordu 10 dk da bir hatta burda yazdım doğum başlamış diyenler oldu sancıları 2 gün aralıksız çektim bi riskim yoktu bebek hala çok hareketliydi suyumda iyiydi zaten çarşamba randevum var diye gitmedim çarşamba sabahı bi ıslaklıkla uyandım nişanımla birlikte hafif su gibi bişe gelmişti eşime çocuğun eşyalarını da koydurdum arabaya dedim belki doğururum sabah duşumu aldım ve evden çıktık eşyalarla birlikte direk nst bağlandım Muayene oldum bebek yine uğraşıyor kanala inmeye ama milim ilerleme yokaçıklık 1 parmak 😳 nst desen hiç sancı yok 🙄 doktora sonucu gösterdim güzel dedi gönderecekti beni dedim benim sancım var nişanımda geldi inanmadı kendi baktı evet senin doğum başlamış dedi 1,5 parmak açıklık var yatıriyoruz dedi tekrar sordu emin misin normal doğuma dedi evet eminim dedim ve suni ile yatışım yapıldı sancı odasındayım ilk dozu düşüktü sonra hafif yükselttii sancı geldikçe eğilip ıkındım squat yaptım bu arada suyum hep sızdı farkettimm 2 saat sonunda dayanılmaz bi şekilde sancıların sıklığı arttı nefes aldırmıyordu artık yarım dakika da bir geliyordu çatı muayenesi etti Açıklık 3 cm olmuş bebek yine kanalda değil ama 🤕 doktor geldi o da muayne etti 5-6 saate açılman tam olur ama garanti vermiyorum çünkü çocuk kanalda değil dedi ben ama geberiyorum kıvranıyorum sancıdan yani normalde acı eşiğim çok çok yüksektir ama bu sancı beni bitirdi yerlere attım kendimi sancı geldikçe yengem Yanımda sağolsun sancı geldikçe sırtıma masaj yaptı nafile bi işe yaramıyordu en son dedim beni sezeryana alın istemiyorum doğumhanede çığlık attım eşim kapıda beni öldü zannetmiş kapı aralığından bakıp yerde görünce neyse yani eşimde bende normal doğum taraftarıydık hep ama olmayınca olmuyor napalım acil olarak ameliyathaneyi hemen hazırladılar bebeğin kalp atışları iyiydi ama ben dayanamıyorum nefes alamıyordum artık 10 dk da içinde kendimi ameliyat masasında buldum sondamı ebe sancı odasında taktı hissetmedim ameliyathaneyi de birbirine kattım sancı geliyor gelmeden şu spinali yapın diye bağırıyorum bana ağrı kesici yapın diyorum içimden başka biri çıktı yani inanamadım kendime annemi annelerimizi çok daha iyi anladım gerçekten kızlar en son anestezici geldi eğilip beni bi güzel boyadı kıpırdama dedi bana o ara yine sancı geldi durun dedim beklettinim sancı geliyor size acele edin dedim fırçaladım ay şimdi gülüyorum 😂 son sancımda girip çıktı hemen bana iğne yapıldı acımadı hoş acısa da umrumda olmazdı ki o sancının yanında anında bacaklarıma bi ılıklık hissettim yatırdılar son bi sancı yine girdi belimden hani iğne bitirecekti dedim hala sancılanıyorum geçer dediler sonra annemden yeni doğmuş gibi oldum oh sıfır his sıfır acı bebeğimi koynuma verin dediğimi hatırlıyorum nasıl yorgun düşmüşsem gözlerimi bi açtım bir topak simsiyah saç karşımda koynuma verdiler öptüm pamuk gibiydi kokusu harikaydı tam ağlayacaktım geri götürdüler temizlemeye saat 16.45 falandı doğum saati "çocuk gitti ben bi uyumuşum o arada bilmiyorum 🤷♀️ ilaç falan mı verdiler dikişleri falan hatırlamıyorum hiç kızımı odaya çıkarmışlar ben 45 dk sonra çıkmışım tam dikişler bitti o Arada uyandım odaya girdim herkesin gözü yaşlı herkes şok ben daha şok tabi sesim çıkmıyor konuşmaya zorladım kendimi sesimi zor duydum titriyorum 3-4 kat battaniye örttüler üstüme bi de bütün yakınlarımın montlarını örtttüler hala titriyorum neyse uyuşukluk gittikçe üşümem de titremem de gitti yerini ağrılar almaya başladı bebeğimi yengemin yardımıyla emzirdim süt sıkıntısı yaşamadım hamilelikte ara ara zaten sütüm geliyordu çok şükür yine geldi ilk ayağa kalkarken kendim kalktim koridorda kendim yürüdüm çabuk toparlanayım diye bi sıkıntı olmadı gazımı hemen çıkartttım çıkartmak için ekstra bişe yapmadım ama bol sıvı yedim meyve suyu bisküvi falan katı yemedim ağrılar için ağrı kesici yapıldı sürekli pek bi ağrım olmadı dünde evimize geldik çok şükür ama dünden beri çok acayip ağrılarım var sancı şeklinde belimin çevresine giriyor sardım kendimi sıcak tutuyorum ama yine nafile bu konuda tecrübeli annelerden yardım istiyorum
👌👌önerilerime gelecek olursak ;👌👌
Depend mutlaka alınmalı evdeyim hala kullanıyorum ekstra bi iç çamaşırına gerek de duymuyorum 😊
Mochi göğüs pompası Allah bu pompayı icat edenlerden razı olsun çok işime yaradı bebeğim emmedi ben sütümü bunla toplayıp verdim e tabi sağdıkça da arttı sütüm Tabi sütü fazla olanlarda işe yarar sanırım az olanlarda sanmıyorum bana yaradı 👌😌
Bebeğim ilk gün çok güzel tuttu göğüslerimi sonra ben emzik verdim rahat edeyim çalışaan bi anneyim diye onu d çok güzel tuttu ama 2 gündür göğsümü tutturmakta zorlanıyorum yine de pes etmiyorum göğsümü tam kavrayamıyor sağıp kaşıkla yedirdim anne sütü gibisi gerçekten yok çünkü silikon kapakla bunu da çözdük (Emzik phılıps aventin ultra air olan modeli herkes çok memnundu bende memnun kaldım tutmakta zorlanmadı yawrum
)
maşallah 🧿 gaz problemi ve doyma problemi yaşamadık henüz eşim rezene çayı almış ondan içiyorum baya sütümü de artırdı çok faydası oldu 👍
Kayısı hoşafı ve dut kurusu yiyorum bol bol dikişleri zorlamıyor tuvalete rahat çıkarıyor sanırım süte de faydası oldu 👍
onun harici aklıma başka bişe gelmiyor kızlar doğum şekli ne olura olsun sonuç inanın çok güzel hala inanamıyorum bi melek 👼 Yanımda uyuyor bu benim mi diyorum 🤷♀️ Rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın uzun ve detaylı doğum hikayesi okumayı sevenlere gelsin bu postta (ben çok severdim 🥰) sorularınız olursa aklıma gelenler olursa yine eklerim Happy kids e şimdilik geçmiyorum 🙈