Ozdenkekec Merhabalar heyecanla anne olmayı bekleyen sevgili anneler sonun da doğum hikayemi anlatmaya fırsat bulabildim burada doğum hikayelerini hatim ediyordum doğumdan önce yeni bi hikaye olsun da okuyayım diye sabırsızlıkla bekliyordum gelelim benim pozitif doğum hikayeme😊 hamileliğim tam da koronanın başladığı evlere kapandığımız zamana denk geldi güzel bi hamilelik geçirdim sadece son 2 ay çok ağırlaştım sırt ve bel ağrılarından uyuyamıyordum 82 kiloyla hamile kaldım 104le doğuma gittim 🙈 artık 39+5 olmuştuk bugün gelir yarın gelir diye bekliyorduk ki bir gece saat 5 de WC ye uyandım bi baktım peçeteye pembe bişey geldi heh dedim nişanım geldi yatağa gittim eşim de kalktım diye tedirgin olmuş bekliyormuş dedim nişanım geldi 1-2 güne gelir artık miniğimiz 😄 tekrar yatağıma yatmak için yatağıma çıktım o da ne bir sancı😱 wcye gitmemle yatağıma dönmem 5 dk sürdü yani kızlar siz hesap edin burayı😄bi anda başladı sancım ufak ufak ama sert eşime dedim evde çekeyim sancımı telaş yapmayalım ama yok ne mümkün çok kısa sürelerle gelip gidiyor sancı dayanıyorum tabi ama girdiği zaman da iki büklüm kalıyorum dedim yok beklemeyelim annem yan binam da oturuyor onu çağırdım geldi hemen 5.30 civarıydı sanırım evden çıktık duş almam hazırlanmam mümkün değil çok kısa süre de sancı giriyordu. Hastane Allah’dan çok yakındı girişimizi yaptık ilk önce ebe muayene etti 2cm dedi sana birşey söyleyeyim mi çok kolay bir doğumun olacak dedi ayy inşallah dedim😄sonra doktor geldi alttan muayene için baktı ki 2 cm açıklık var göndermeyelim günün de gelmiş zaten dedi ama muayene de felan sancı giriyor sürekli hemen odaya alındık annem Meryem anaotunu suya koydu o ota çok inandım gerçekten Rabbimin hikmeti bana çok yardımcı olduğunu düşünüyorum☺️ nstye bağlandım sancım 15-20-30 o civarda çıkıyor Allahım dedim bittim ben daha bu sayılar da kıvranıyorum dayanamıyorum nasıl yapıcam ben en fazla sanırım 60-70 arasını gördüm yatarak sancı çekmek kadar zor birşey yok kızlar ayak da karşılamak çok daha iyi Ayak da karşıladım daha sonra sancıları çömelip pilates topunda zıplar gibi hareketler yaptım o beni rahatlatıyordu o an saat 7 gibi dr geldi baktı 3 cm sonra 8.20 gibi geldi 4cm 8.30 civarı ebe geldi dedi ki bak tatlım benim dediğimi yaparsan çok kolay bi doğum yapıcaksın beni dinle dedi yattığım yerde bacaklarımı kendime doğru çektirdi ve afedersiniz elini soktu bişey yaptı 8 cm dedi ben şok😱 ebe daha kapıdan çıkıyordu ki bana ıkınma hissi geldi dedim altıma yapıcam tutamıyorum 🤪 öyle sanıyorsunuz işte tam o nokta çok önemli dakikalar kalmış oluyor bebeğinize kavuşmaya🥳 hemen koştular tekerlekli sandalyeyi getirdiler doğumhaneye koşturuyoruz bacaklarımı sıkmamı söyledi ebem sandalyeden kalktım ıkınma hissi altıma yapıyorum diye ağlıyorum hayır yapmıyorsun dedi dr😃çatala zor çıktım bacaklarım tir tir titriyor😄 neyse çatala çıktım nefesimi çok güzel kullandığımı düşünüyorum😎 tek bir ıkınma da bebeğim koynumdaydı ☺️ doğumhaneye girdiğim saat 9.43 bebeğimin doğduğu saat 9.45 😄 daha annem ve eşim bekleme salonun da oturmaya fırsat bulamadan içerden ıngaaaaa sesini duymuşlar🥰 ne suni sancı ne epidüral ne kesi hiçbirşey ( ufak bi sıyrık var diye bir adet dikiş attı dr sadece)mükemmel bir doğum hikayem oldu bana göre herkese anlatmak istediğim Rabbim bu yol da bekleyen tüm anneleri kolaylıkla evladına kavuştursun inşallah. Nasıl bu kadar rahat bir doğum oldu diye sorarsanız hiçbişey yapmadım sadece son 10 gün hurma yedim günlük 4-5 tane felan hareketsizdim yürüyüşe bile çıkamadım ama en çok inandığım Meryem ana otu oldu ☺️ işte böyle kızlar dilimin döndüğü kadarıyla anlattım şimdi 4 ay 12 günlük bebeğim yanımda uyuyor kokusu cennet çok zor ama bir o kadar da güzel annelik…
Asyaaa94 Ozdenkekec masllah heyecanla sonuna kdar okudum Rabbim biz hamile annelerde böyle kolay kesisiz doğum nasip eder inşallah🙏 Rabimm analı babalı büyütmeyi nasıl etsin 🙏
Smyy00 Ozdenkekec tek ıkınmada doğurmak harikaymış umarım bizde öyle oluruz bir avazda dedikleri bu olsa gerek 😊
Helinrojbinn Ozdenkekec meryem an otunu nasil kullandiniz acaba ben aldim ama nasil kullaniyoruz ne duasi var bilmiyorum
aannepandaa Ozdenkekec hrikasınız..maşşallah size. Merak ettiğim bende 81 kilo ile hamile kaldım. Doğum sonrası kaç kilo gitti. Ben şuan 8 kilo aldım. 36+1 haftalık olduk. Heekesin bünye farklı ama merak ettim.. 🤷🤗
Ozdenkekec Bir de size şunu söylemek istiyorum doktorum suyumu pek beğenmediği için doğumu suni sancıyla başlatmayı önerdi 2 muayenem de ama beklemek istediğimi söyledim hastane çok yakınımda olduğu için bu riski göze aldım belki kimine göre risk ama bence bu his annelik hissi siz ne hissediyorsanız ona güvenin inanın bebeğinize ve kendi gücünüze sonsuz inanın ♥️ Bu benim 2. Doğumumdu arkadaşlar bunu da belirtmek isterim ilk doğumumu hatırlamak istemiyorum ama 2. Doğumumu herkese anlatmak istiyorum. 🥰
33sibel Ozdenkekec maşallah ya bnmde ikinci hamileliğim ilkini hatırlamak istemiyorum inşallah bnmde böyle olur 29 günümüz var 40 haftaya
KMerveK Gerçekten pozitif hikaye olmaya yaraşır bi hikaye böyle okuyunca insanın hemen doğurası geliyor😂
Ozdenkekec Helinrojbinn canım internetten bakmıştım ne okunduğuna ona göre okumuştu annem suya suyum hazırda bekliyordu yani geniş bir kap aldık yanımıza odaya yatışım olunca suya koyduk otu bi kenara koyduk bu şekilde
Helinrojbinn Ozdenkekec cok tesekkur ederim o.anda nasil okycam diye kndimi yiyordum oncedende okunuyormus duasi demekki peki sudan ictinizmi bide saglikla buyutun cok guzelmis dogum hikayeniz 💕💕💕
Ozdenkekec aannepandaa eve geldiğim de heyecanla tartıldım 1 gram bile gitmemiş şok oldum 😱 vücudum şişmişti çünkü ödem oldu doğum yapınca serumlardan felan sanırım 1 hafta içinde -8 gitti şu an da 93 kiloyum 6. Ay dolsun dikkat etmeye ve spora başlıcam inşallah ama şu an dikkat etmiş olsaydım çok rahat eski kiloma dönerdim sütüm gelmedi geldi kesildi felan o yüzden çok yedim ben canım
Zeyem Maşallah hayırlı olsun , darısı tüm hamilelerin başına . Aynı kilodayız beni doktorum kilomdan dolayı hep korkuttu ama böyle bir pozitif normal doğum okuyunca bir cesaret geldi. Sizin boyunuz kaç acaba
aannepandaa Ozdenkekec bende başından beri kilo almamak için diyetisyene gittim. 28.haftada şekerim çok düşük olduğundan diyeti bıraktık. Sürekli yemek yedim herley serbest bıraktılar. Yine ben abartmadım. Buna rağmen bebiş kilolu ben çok almadım. Dr larım çok memnun. Emzirme dönemindede dikkat etmeye çalışacağım inşAllah..
Hellobaby2 Canım gözünüz aydın. Rabbim sağlıklı uzun ömür nasip etsin size 🥰 bebeğin kaç kiloyla doğdu peki?
Ozdenkekec Hellobaby2 teşekkür ederim bebeğimin gelişimi 2 hafta geriden gelmeye başlamıştı 33 haftadan itibaren ben baya bi hastalanmıştım o yüzden olduğunu düşünüyorum 2960 48 cm doğdu canım
Ozdenkekec aannepandaa canım kilo almamak için bende uğraştım 33-34 haftaya kadar o haftalarda ben bi hastalandım bebişimin gelişimi 2 hafta geriden gelmeye başladı dr da bol bol ye dedi kaşarlar cevizler ballı sütler tahin pekmez abarttım da abarttım 😂 bebeğimi çok etkilemedi ama ben son 5-6 hafta da şiştimmm😂 çok takmıyorum kiloyu doktorum da hiç bi zaman kiloyu takmadı bi tek sorun o olsun istedikten sonra veriliyor canım merak etme sen bebişin sağlıklı olsun tek ki