Herkese hayırlı cumalar dilerim öncelikle klasik bir giriş yaparak başlamak istiyorum bende 9 ayımı burada doğum hikayemi yazıcağım zamanı bekleyerek geçirdim her akşam pozitif negatif normal doğum hikayelerini okuyup uyurdum sonunda sıra bana geldi ☺️
40+4 olmuştuk 3 gün öncesinde 1 cm açıklığım vardı ve sürekli nişanım geliyodu onun dışında benim hissettiğim bi sancı yoktu nstde 75lere falan çıkıyodu ama ben hissetmedim hiç kasılma şeklindeydi sadece 12 martta kontrolüm vardı yine sancım çıktı sonra muayene oldum 5 cm açıklık vardı doktor evim hastaneye uzak olduğu için doktor yatırmak istedi bende riske atmadım önce kendi sancımın düzene girmesini bekleyip sonra suni sancı verilicekti böyle planlamıştık. Devlet hastanesinde yaptım doğumumu bu arada sabah 10da yatışım yapıldı 11e kadar kontrollerm sürdü 12de suni sancı verilmeye başlandı devlet hastanesi olduğu için çok müdahale etme şansımız olmuyo malesef yinede sağlık olsun diyelim. Ebeler gidip gelip muayene ediyodu saat 2-3 oldu ben hala çok sancı hissetmiyodum hafif adet sancısı gibiydi böyleyse eğer 10 tane doğururum diye düşünüyodum ve 5 cm açıklıkla yattığım için saat 5-6 gibi doğururum diye tahmin etmiştim ama hiç öyle olmadı asıl sınav saat 5ten sonra başladı benim için. 5e kadar açıklığım hiç ilerlemedi 5ten sonra ağrılarım çok fazla arttı dayanamadım ben sürekli inleme bağırma halindeydim ki ben bunların hepsine hazırlıklıydım bağırmanın çare olmadığını nefes alıp vermem gerektiğini sürekli hareket halinde olmam gerektiğini bilerek gittim ama o an asla onları yapamıyosunuz saat 6da 6 cm 7de 7 cm oldum artık acıdan halim kalmamıştı 7de suyumu patlattılar sancı anında sürekli muayene ediyolar ve çok zordu çok bağırdım çok ağladım nstde sancı çekmeyi saymıyorum bile sonra 8 cm oldum eşim ailem benden haber alamayınca çağırmışlar görüşmek için gittim eşime beni burdan kurtar diye yalvardım ama çok da yaklaşmıştım artık geri döndüğümde sancılarım daha fazla arttı beni sezaryene alın diye bağırdığımı hatırlıyorum ama asla dinlemediler saat akşam 10 olduğunda tam açıklık olmuştum ıkınma hissim 6 cmden beri vardı ve istemsizce sürekli ıkındım zaten ıkınmak daha çok canımı yakıyodu tam açıklıkta 1 saat ıkındırdılar bebeğin başını görmeden çatala almıyoruz dediler 1 saat boyunca ıkındım ve o kadar halim kalmamıştı ki uykudan bayılıcak gibiydim ama o acıyla uyuyamadım tabiki sonunda çatala aldılar o an dünyalar benim oldu artık sona yaklaştığımızı biliyodum sancım geldikçe ıkındım bağırmadım sadece çenemi göğsüme bastırıp gözlerimi kapatarak ıkındım ve ebelerimi dinledim başının çıktığını söylediklerinde bana bi güç geldi ve 3 ıkınmada mis kokulu oğlum kaydı içimden şükürler olsun 🤲🏻🥰 sonrası da oldukça acı verici ve üzücü oldu benim için oğlumun solunum sıkıntısı vardı ten tene temas yaptırmadan aldılar hemen ben o an ki rahatlamayla çok sormadım ne olduğunu kontrolleri için götürdüklerini sanıyodum sonra plasentayı doğurtmak için karnıma masaj yaptılar 10 dk boyunca fazlasıyla acı verici bişeydi o da çıktıktı dikişlerime başladılar çok fazla kesim yoktu çok az yırtılmasın diye kestiler yarım saat dikişlerim sürdü biraz uzun sürdü ama bi kısımla fazla uğraştılar sadece toplamda 3-4 dikişim falan vardı. En zor kısımlardan biri sürekli gelip kanama kontrolü için karnıma bastırdılar ve muayene ettiler o da bambaşka bi acıydı benim için. 23:20de oğlum doğdu 40 dk sonra odaya aldılar beni 1 saat sonra oğlumu getirdiler emzirmeye çalıştım ama tutmadı malesef sonra tekrar aldılar yanımdan eşyalarını getirdiler yavrumun yoğun bakıma almışlar çok üzüldüm ama o an sadece yeter ki iyi olsun diye düşünüyodum süt sağmaya çalıştım hiç gelmedi diyebilirim ama bırakmadım kendimi ertesi gün gece 11de çıktık pazar günü olan sütümü sağıp götürdüm yavruma pazartesi olduğunda emzirmek için çağırdılar gittim emzirdim sonra taburcu olduğumuzu söylediler rabbime şükürler olsun ☺️🤲🏻 Şimdi iyiyiz evdeyiz sarılığımız var sadece biraz onu atlatmaya çalışıyoruz oğlum muayenede 3600 çıktı ama 3800 kg 50 cm doğdu bu arada. Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın biraz uzun oldu ben çok severdim uzun doğum hikayelerini banada nasip etti Allah. Bekleyenleri rabbim benim gibi çektirmeden bir avazda kurtarsın inşallah biraz negatif olsada bebeğinizi kucağınıza alınca iyiki var diyosunuz ve acınız aklınıza bile gelmiyo sürekli dua edin ben bütün hamilelere dua ettim sizde bizlerden dualarınız eksik etmeyin sarılığımızda geçsin inşallah 🤲🏻 💜💜